НОВИНИ ПЛЮС

23.06.2015

З Росією буде суд. А на суді — найкращі адвокати

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк закликав Міністерство юстиції підключити до судової тяганини з Росією найкращих світових адвокатів. Про це він заявив на засіданні колегії Міністерства юстиції. «Залучити всіх, кого можливо, у тому числі на будь-яких умовах міжнародну спільноту і найсильніших адвокатів світу для того, щоб ми протягом найкоротшого періоду часу подали, у тому числі і від приватних суб’єктів господарської діяльності, максимальну кількість позовів проти РФ», — відзначив Яценюк, звертаючись до Мін’юсту. Прем’єр зауважив, що на сьогодні міжнародне право дає обмаль механізмів для швидкого відшкодування збитків, завданих країною-агресором.

Добитися безвізового режиму: Яценюк знає, як

Як відомо, на цьогорічному ризькому саміті Східного партнерства Україна не отримала довгоочікуваний безвізовий режим. На заваді цього стала, зокрема, й корупція, так і не подолана в нашій державі — всупереч усім обіцянкам її лідерів. Проте Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк вважає, що для позитивного вирішення питання щодо запровадження безвізового режиму докласти зусиль має Міністерство юстиції. «Я прошу, щоб Міністерство юстиції завершило все, що необхідно зробити в найкоротші терміни, щоб до вересня робота була виконана», — сказав Яценюк. Очільник уряду зазначив, що саме Мін’юст відповідає за впровадження системи ідентифікації осіб, об’єднання своїх баз даних iз базами даних Міністерства внутрішніх справ та Державної фіскальної служби. Яценюк наголосив на потребі переконати ЄС у тому, що в Україна виконала всі технічні вимоги для надання їй безвізового режиму.

Олігархи сидітимуть у концтаборі?

Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко запропонував створити концентраційний табір для олігархів. Таку пропозицію нардеп озвучив у ході відкритої лекції «Оліграхи. З чим їх їдять». «З олігархами потрібно боротися різними шляхами: можна побудувати концтабір у Кіровоградській області — дуже депресивному регіоні», — сказав він. На його думку, це сприятиме розвитку інфраструктури регіону. Водночас Лещенко визнає, що на місці повалених олігархів виникнуть нові. «Я думаю, що нові олігархи вже ростуть. Наприклад, Григорій Суркіс — зараз він є дуже потужним гравцем енергетичного ринку. Я чув від різних людей про те, що він впливає на 4 обленерго, в яких є державна частка власності. Крім цього, у Суркіса є прихильники в нинішнiй владi, які й допомагають організувати цей вплив», — зазначив Лещенко.