«Країна Мрій» запрошує у молодість

19.06.2015
«Країна Мрій» запрошує у молодість

Уперше фестиваль «Країна Мрій» пройде на території Національного музею архітектури та побуту України у Пирогові. (з офіційної сторінки музею pyrohiv.com.ua)

Уже зовсім скоро — 20-21 червня, теплими купальськими днями фестиваль «Країна Мрій»  відкриє свої гостинні брами для невгамовних «мрійників». І ми всі разом знову заспіваємо. І відшукаємо ті самі «своєрідні ходи, що сягають самих глибин» нашої української духовності. Адже саме це — основа сили й непереможності нашого народу. За 12 років свого існування фестиваль «Країна Мрій» став одним iз найулюбленіших літніх заходів українців. Цього року вперше його перенесли в Пирогiв — на територію Національного музею народної архітектури та побуту. Тому етнофестиваль цьогоріч має стати ще більш атмосферним. Заснований Олегом Скрипкою фестиваль, зрозуміло, буде сповнений музики, драйву та української автентичності. Однак це не єдине, що робить його привабливим. Є й інші вагомі причини відвідати цими вихідними «Країну Мрій».

Фестиваль занурить у себе повністю і не дасть шансів думати про роботу та інші повсякденні питання, адже, приїхавши на цей «опен-ейр», гості матимуть можливість на два дні відірватися від буденності та пожити життям первісної людини. Наметове містечко розташується на території фестивалю та буде обладнане всіма необхідними комунікаціями. Зокрема, тут працюватиме цілодобова охорона, територію обладнають, санвузлами та душовими кабінами, освітлюватимуть. У містечку розташують смітники та спеціальні місця для паління багаття та приготування їжі. Єдине, що обов’язково варто врахувати, — фестиваль не надає самих наметів, тож туристичне спорядження гості фестивалю мають шукати самі. Вартість проживання у містечку — 60 грн. iз людини за добу + вартість квитка на сам фестиваль (від 150 грн.). На території чергуватимуть дві пожежні машини, «швидка», а за порядком стежитимуть 140 правоохоронців.

«Країна Мрій» — передусім країна музична, тому гостям фестивалю не доведеться шукати якісну українську музику, адже її буде справжнє море. Для того щоб задовольнити максимально різноманітні смаки гостей, працюватимуть три основні сцени: World Music Stage, Ethno-Jazz Stage та Disco Lounge Stage. Ці сцени даруватимуть музику майже одночасно. World Music Stage працюватиме обидва дні з 15:00 до 22:30, Ethno-Jazz Stage — з 14:00 до 20:00 і також два дні, а Disco Lounge Stage в перший день працюватиме з 12:00 і до 2:00 ночі, а в неділю — з 12:00 до півночі. На першу сцену вийдуть «Бумбокс», «ТНМК», The Doox, «Воплі Відоплясова», «Мотор’ролла», Жадан та «Собаки в космосі» й інші музиканти. Ethno-Jazz Stage порадує виступами «Піккардійської Терції», львівського гурту «Джалапіта», Kiev Tango Project, НастяЗникає та інших виконавців. На Disco Lounge Stage для гостей зіграють ONUKA, «Гуляйгород-GG», Cherokey, Andrew, Alik Fantaev та інші. Тож відвідувачам залишиться тільки обрати собі до смаку та придумати спосіб, як встигнути всюди та охопити все розмаїття української музики.

Окрім цього, працюватиме сцена музичного джему «Ідиназвук». «Країна Мрій» проведе музичний квест, і гості фестивалю, об’єднавшись у команди, зможуть узяти участь у цікавій грі, ідучи на етнічні звуки з усього світу.