ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

09.06.2015

Зміна

Чемпіонат світу серед молоді U-20 (Нова Зеландія). Груповий турнір. 3-й турнір. Група А. М’янма — Н. Зеландія — 1:5, Україна — США — 3:0 (м. Окленд; Коваленко, 56, 74, 79; У: Сарнавський, Качараба, Бурда, Соболь, Чумак (Габелок, 79), Полегенько, Лучкевич, Коваленко (Ткачук, 88), Харатін, Кабаєв, Беседін (Яремчук, 84); удари — 16:13, у площину — 6:2).

Підсумкове становище: Україна — 7, США — 6, Н. Зеландія — 4, М’янма — 0.

Група В. Гана — 7, Австрія — 5, Аргентина — 2, Панама — 1.

Група С: Португалія — 9, Колумбія, Сенегал — 4, Катар — 0.

Група D: Сербія — 6, Уругвай, Малі — 4, Мексика — 3.

Група Е: Бразилія — 9, Нігерія — 6, Угорщина — 3, КНДР — 0.

Група F: Німеччина — 9, Узбекистан, Гондурас, Фіджі — 3.

Кращий бомбардир: Коваленко (Україна, «Шахтар») — 5.

До топ-16 вийшли по дві кращі команди з кожної групи та ще чотири кращі з третіх місць.

1/8 фіналу: Бразилія — Уругвай, Португалія — Н. Зеландія, Австрія — Узбекистан, УКРАЇНА — Сенегал, США — Колумбія, Сербія — Угорщина, Гана — Малі, Німеччина — Нігерія.

* * *

Товариський матч молодіжних збірних U-21. Україна — Чехія — 0:3.

Спаринги

Товариські матчі збірних. Ірландія — Англія 0:0, Перу — Мексика — 1:1, Угорщина — Литва — 4:0, Голландія — США — 3:4, Шотландія — Катар — 1:0, Сербія — Азербайджан — 4:1, Хорватія — Гібралтар — 4:0, Росія — Білорусь — 4:2, Бразилія — Мексика — 2:0 (Коутіньйо, 28; Тарделлі, 37; за переможців грали «гірники» Дуглас Коста — з 74-ї хв. та Фред — до 83-ї хв.).

Перша ліга

«Плей-оф» за право грати в першій лізі. Перший матч. «Миколаїв» — «Кремінь» — 0:0.

Матч-відповідь — 11 червня.

Прем’єр-ліга

За повідомленням президента ФФУ Андрія Павелка, готується злиття дніпродзержинської «Сталі» з донецьким «Металургом». Обидва клуби спонсорує корпорація «ІСД».

Очевидно, «Металург» зникне, а в наступному сезоні прем’єр-ліги замість нього виступатиме «Сталь». Також Tribuna.com стало відомо, що «Сталь» гратиме домашні матчі на стадіоні «Метеор» у Дніпропетровську, поки не проведе реконструкцію своєї арени в Дніпродзержинську.

Нагадаємо, «Сталь» завершила сезон у першій лізі на другому місці, а «Металург» фінішував в УПЛ восьмим.

ФІФА

Перевірка, яку провела ФІФА, не виявила порушень у голосуванні з вибору країн-господарів ЧС-2018 та 2022 року. Як пише Sonntags Zeitung, про це повідомив голова комісії з аудиту ФІФА Доменіко Скала.

Водночас він запевнив: якщо будуть представлені докази того, що Росія й Катар отримали права проводити чемпіонати світу, купивши голоси, результати виборів будуть анульовані. «Але доказів хабарів на виборах немає», — додав Скала.

Чисті руки

Тоталізатор — одна з головних проблем українського футболу. Про це на зустрічі з журналістами розповів президент Федерації футболу України Андрій Павелко. «І ми вже зробили перші кроки щодо її вирішення. У Верховній Раді України зареєстровано законопроект, який розробляв особисто я з паном Кожем’якіним. Суть цього законопроекту в тому, щоб несли кримінальну відповідальність за організацію договірних матчів усі. Починаючи від футболістів, різних агентів і до президентів клубів. Зараз же ми нічого не можемо зробити, оскільки немає законодавчої бази», — сказав Павелко.