Крига скресла?

03.06.2015

Незважаючи на потужний спротив, Комітет Верховної Ради з питань регламенту вчора нарешті таки ухвалив рішення про внесення на розгляд парламенту питання щодо зняття недоторканності з Сергія Клюєва та Сергія Мельничука. За це проголосували 7 із 9 членів комітету. Таким чином, комітет доповнив своє рішення, ухвалене минулої п’ятниці, словами «надіслати Голові ВР для внесення на розгляд Верховної Ради України». При цьому виключивши окремі думки депутатів Світлани Войцеховської та Ірини Єфремової (обидві — «Народний фронт»).

Водночас, як повідомляє «Українська правда», рішення комітету не містить формулювання, проти якого виступав Клюєв і на якому наполягав віце-спікер Андрій Парубій — що подання Генпрокуратури на зняття з колишнього «регіонала» недоторканності «є законним».

Сам Клюєв, який наразі є позафракційним, на засіданні комітету запевнив, що особисто підтримає рішення про зняття з себе депутатської недоторканності. «Якщо ви будете порушувати питання про зняття депутатської недоторканності, і я в той момент, дай Боже, буду депутатом, я проголосую «за», — переконував брат колишнього очільника президентської адміністрації Віктора Януковича.

Раніше Регламентний комітет, який очолює «народофронтівець» Павло Пинзеник (колишній помічник іншого впливового депутата від цієї фракції Миколи Мартиненка), всіляко затягував передачу подання ГПУ про зняття з Клюєва та Мельничука недоторканності на розгляд сесійної зали. Як припускав народний депутат від Блоку Порошенка Сергій Лещенко, через змову Клюєва з верхівкою «Народного фронту».