«Мобілка» — не іграшка!

03.06.2015

Власники домашніх тварин добре знають, що поки в домі мале цуценя чи кошеня, залишати взуття поза шафою вкрай ризиковано, що кролики полюбляють гризти дроти, а маленький папужка може швидко перетворити на тирсу покинутий без нагляду важливий документ. Але чомусь часто забувають заховати від свого улюбленця мобільний телефон чи планшет. А дарма. Як свідчать дані дослідження компанії SquareTrade, що займається питанням захисту техніки від пошкоджень, за останні п’ять років домашні звірята зіпсували гаджетів загалом на 2,1 мільярда євро.

Найбільш руйнівними виявилися чотириногі улюбленці британських сімей, які завдали господарям збитків на 358 мільйонів фунтів (0,5 мільярда євро). Як зазначено в дослідженні, основна причина пошкоджень спричинена тим, що собаки й коти приймають гаджети за свої іграшки і гризуть їх. Крім того, тварини впускають пристрої, розливають на них рідини, скачуть по них.

«Господарі домашніх вихованців витрачають неймовірні суми грошей на ремонт телефонів, планшетів, ноутбуків та інших портативних пристроїв, які випадково стали розкішною кісточкою для собаки», — зазначив директор європейського офісу компанії SquareTrade Кевін Гіллан. І порадив власникам звірят не залишати своїх вихованців наодинці з портативною технікою.