ХРОНІКА

27.05.2015

Футбол

Перша ліга. 28-й тур. «Геліос» — «Тернопіль» — 1:0, «Олександрія» — «Буковина» — 4:1 (Степанюк, 2 (пен.); Чорній, 35; Грицук, 37 (пен.); Іващенко, 49 — Палагнюк, 81; вилучення: Сухоцький, 73; Ломко, 80 (обидва — «О»), «Гірник» — «Зірка» — 1:2, «Миколаїв» — «Полтава» — 2:4, «Десна» — «Сталь» (Д) — 4:2, «Суми» — «Динамо-2» — 1:1, «Нива» (Т) — «Гірник-Спорт» — 1:3, «Нафтовик» — «Сталь» (А) — +:-

Лідери: «Олександрія» — 68, «Сталь» (Ддз) — 59, «Гірник-Спорт» — 51, «Десна», «Зірка» — 43, «Динамо-2», «Тернопіль» — 41, «Геліос», «Суми» — 40.

Бомбардири: Куліш («Сталь» Ддз) — 21, Семенець («Тернопіль») — 13.

* * *

Італія. Серія А. Заключний матч 37-го туру. «Лаціо» — «Рома» — 1:2 (Джорджевич, 81 — Ітурбе, 27; Янга-Мбіва, 85).

Лідери перед останнім туром: «Ювентус» — 86, «Рома» — 70, «Лаціо» — 66, «Наполі» — 63...

Перед римським дербі у кількох районах міста відбулися зіткнення фанатів двох клубів, двох уболівальників «Роми» госпіталізували у важкому стані з ножовими пораненнями в живіт.

* * *

Англія. Фінал «плей-оф» за вихід до прем’єр-ліги. «Норвіч» — «Міддлсбро» — 2:0.

«Норвіч» пробився до вищого дивізіону слідом за «Борнмутом» і «Уотфордом».

* * *

«Галатасарай» 20-й раз виграв чемпіонат Туреччини, випередивши за кількістю титулів «Фенербахче», в якого залишилося 19 звитяг. У 34-му турі «Галатасарай» виграв у «Бешикташа» — 2:0, а «Фенер» зіграв унічию з четвертим стамбульським клубом «Істанбул Башакшехир» — 2:2. За тур до фінішу у підопічних Хамзи Хамзаоглу 76 очок, у «Фенербахче» — 71, у «Бешикташа» — 66, в «Башакшехира» — 68.

* * *

Президент «Реала» Флорентіно Перес повідомив про звільнення Карло Анчелотті з посади головного тренера. Кандидатом номер один, аби очолити «вершкових» замість італійця, називають нинішнього наставника «Наполі» іспанця Рафаеля Бенітеса. Тоді як Анчелотті може повернутися в рідний «Мілан».

Автономія

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс не бачить нічого поганого в тому, що Європейська спілка футбольних асоціацій дозволила проводити чемпіонат Криму з футболу. «Потрібно також розуміти, що УЄФА нічого нового не придумала, не додала чогось, що було з його попередніх рішень щодо Криму, — сказав Суркіс. — Рішення були однозначні: Російський футбольний союз не має права проводити будь-які змагання на території Криму й Севастополя без узгодження з українською федерацією футболу і УЄФА. Це означає, що футбольний Крим залишається під юрисдикцією України, попри те, що ця територія тимчасово анексована».

«Кримські команди не мають права брати участі в російських турнірах. І цим усе сказано. Але УЄФА і ФІФА переслідують мету, щоб на територіях, які перебувають у стадії конфліктів і не визнані ООН, розвивався футбол, а люди могли використати найбільш мирну на усій планеті зброю — футбольний м’яч», — цитує Суркіса Matchday.ua.

Хокей

НХЛ. Кубок Стенлі. «Плей-оф». Півфінал (серія до 4 перемог). «Анахайм» — «Чикаго» 5:4 ОТ (серія — 3:2).

Баскетбол

НБА. «Плей-оф». Півфінал (серія до 4 перемог). «Х’юстон» — «Голден Стейт» — 128:115 (серія — 3:1).