Справа на 176 мільйонів

22.05.2015

Шляхи колишніх колег по партії «Батьківщина» Сергія Пашинського та Сергія Соболєва розійшлися остаточно. Тепер тезок-нардепів зможе звести разом лише судове засідання. «Народнофронтовець» Пашинський має намір позиватися на «тимошенківця» Соболєва, а також на нардепа від БПП Дмитра Добродомова до суду. Причина — заява останніх щодо причетності Пашинського до спекуляцій нафтою.

«У п’ятницю, 15 травня, ввечері в ефірі популярного ток-шоу ці двоє моїх колег зробили заяву, яка мене глибоко обурила та шокувала, що начебто пальне, яке належало Міноборони, я передав приватним структурам», — зазначив Пашинський на погоджувальній раді парламенту. Твердження Соболєва та Добродомова він називає «брехнею» і обіцяє за своє добре ім’я «вийти на тропу війни» не лише з кривдниками, а й з тими мас-медіа, котрі їх цитують. «Після того, як ці брехливі заяви розповсюдили телеканали «Інтер» та «112», я звернувся до Генеральної прокуратури та до підприємства, яке займається реалізацією цих нафтопродуктів», — розповідає Пашинський.

Проте Добродомов iз Соболєвим гнуть свою лінію. Перший пише блоги в iнтернет-виданнях, де з документами на руках доводить: крадіжка була. Пашинський привласнив палива на 176 мільйонів гривень, яке «вивів» iз державного обороту, використовуючи схеми, обкатані іще олігархом Курченком, викриває колегу Добродомов. Тоді як Сергій Соболєв додає: оборудка, про яку йдеться, пов’язана з Одеським нафтопереробним заводом. «Нафта, яку слід було передати армії, була чомусь продана як «жовта рідина незрозумілого походження». І за цим стоїть народний депутат, який представляється головним iз питань нацбезпеки», — говорить Соболєв, вказуючи на Пашинського.

Тим часом Добродомов звертається до голови Антикорупційного управління Генпрокуратури Павла Жебрівського з проханням ознайомитися з матеріалами кримінальної справи, яку МВС уже відкривало за фактом розкрадання палива, але потім закрило — буцімто за відсутністю складу злочину. «Передаю це до ГПУ. Скажу чесно: Міністерству внутрішніх справ не довіряю», — зазначає Добродомов.