ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

22.05.2015

Відділ кадрів

Мірча Луческу не буде залишати донецький «Шахтар» наприкінці цього сезону. «Чутки навколо мене вигадують журналісти. У мене ще рік контракту. Я знав, яка ситуація нас очікує. Тому ні в якому разі не буду йти», — сказав румунський фахівець у коментарі каналу «Футбол 1». «Про це знають гравці і президент. Дуже чекаю і хочу подивитися, якою ж буде формула нового чемпіонату», — підсумував Містер.

Раніше повідомлялося, що Луческу може опинитися в одному з московських клубів або турецькому «Бешикташі».

* * *

Лідер «Дніпра» Євген Коноплянка досяг усної домовленості з «Тоттенхемом». Як повідомляє Mirror, угода поки ще не оформлена офіційно, однак, як очікується, про неї буде оголошено в найближчі дні, і останнім матчем Коноплянки в футболці «Дніпра» стане фінал Ліги Європи.

«Дніпро» пропонував Коноплянці новий контракт на вигідних умовах, проте півзахисник відповів відмовою. Крім «Тоттенхема», за Євгеном полюють ще кілька відомих європейських клубів.

* * *

«Баварія» проявляє інтерес до австрійського захисника «Динамо» Александара Драговича та обмірковує його заявлену трансферну вартість — 12 млн. євро. Контракт Драговича з киянами чинний до 2018 року.

* * *

Ключовими претендентами, аби замінити Карло Анчелотті на чолі мадридського «Реала», інтернет-ЗМІ називають екс-наставника «Боруссії» Юргена Клоппа та очільника «Наполі» Рафаеля Бенітеса.

* * *

Півзахисник «Ювентуса» Поль Погба, швидше за все, продовжить кар’єру в «Барселоні». За даними Sport.es, 22-річний француз уже дав згоду на перехід у каталонський клуб.

Відзначається, що «Ювентус» згоден продати темношкірого гравця за 80 мільйонів євро, «Манчестер Сіті» готовий заплатити 100 мільйонів, але сам футболіст прийняв рішення перейти в «Барсу», яка теж запропонувала 80.

Італія

Кубок. Фінал. «Ювентус» — «Лаціо» — 2:1 (дод. час, К’єлліні, 11; Матрі, 97 — Раду, 4).

Здобувши свій десятий Кубок Італії, туринський «Ювентус», як і «Барселона», може оформити хет-трик — виграти в одному сезоні чемпіонат країни, Кубок та Лігу чемпіонів.

Англія

Прем’єр-ліга. Матч 33-го туру. «Арсенал» — «Сандерленд» — 0:0.

Таким чином, «Сандерленд» набрав 38 очок і забезпечив собі прописку в АПЛ на наступний сезон. А за тур до фінішу інтрига полягає в боротьбі за треті місця згори та з кінця турнірної таблиці.

Лідери: «Челсі» — 84, «Ман. Сіті» — 76, «Арсенал» — 72, «МЮ» — 69...

Аутсайдери: «Ньюкасл» — 36, «Халл» — 34, «КПР», «Бернлі» — 30.

Цікаво, що «Халл» 24 травня прийматиме «МЮ». «Ньюкасл» зіграє із «Вест Хемом», а «Арсенал» — із «Вест Бромом».

Чесна гра

У Нідерландах визначився клуб, який отримав путівку в Лігу Європи за рейтингом «фейр плей». Лідирував за цим показником «Твенте», але він не зміг отримати єврокубкову ліцензію, після чого путівка дісталася скромній команді «Гоу ехед іглз». Колектив із містечка Девентер у турнірній таблиці чемпіонату фінішував передостаннім і потрапив до «плей-оф» за виживання. «Орли» стартують у Лізі Європи з першого раунду кваліфікації. Команді доведеться виступати в ЛЄ не на своєму стадіоні, який вміщає всього 6 тисяч глядачів і не підходить за нормами УЄФА, пише «Терикон».

Путівки за рейтингом «чесної гри» отримали також Ірландія (команда другого дивізіону «Юніверсіті Дублін») та Англія (перший претендент — «Вест Хем»).

Автономія

Колишній почесний президент сімферопольської «Таврії» Сергій Куніцин хоче реанімувати клуб за межами окупованого півострова. «До анексії кримському футболу було чим пишатися. Є таємна мрія спробувати реанімувати «Таврію» на материковій Україні», — сказав народний депутат на прес-сконференції. — Гра «Таврії» на материку могла б збирати кримських переселенців разом».