Майбутнє неможливе без змін

21.05.2015
Майбутнє неможливе без змін

Ярмарковий крам.

На головній площі Київського національного університету культури і мистецтв відбувся благодійний ярмарок «Зміни починаються з тебе» на підтримку воїнів у зоні АТО і з нагоди Дня пам’яті та примирення.

Організаторами акції виступили студенти факультетів культурології, готельно-ресторанного і туристичного бізнесу, дизайну та реклами КНУКіМ. Єдина спільна мета — допомогти героям, які зараз перебувають на сході країни, — об’єднала на головній площі студентів і викладачів вишу. Креативна і творча молодь власноруч підготувала різноманітні вироби: картини, іграшки, прикраси та навіть створила авторські збірки. Всі небайдужі купували мистецькі витвори на згадку про патріотичний захід і заради того, щоби здійснити свій особистий внесок в оборону і перемогу над ворогом. У рамках заходу презентовано концертну програму для почесних гостей — бійців батальйону ім. Сергія Кульчицького Національної гвардії України.

Відкрив благодійний концерт Український народний хор імені Станіслава Павлюченка вікопомними патріотичними піснями. Всі художні номери доброчинного ярмарку майстерно відображали основну ідею заходу — збереження цілісності нашої країни та мирного неба над головою. Студентка Анна Мірошніченко виконала композицію «Хочу жити без війни». Другокурсники факультету культурології заспівали «Обійми» українською та російською мовами як приклад того, що ми, українці, незважаючи на різномовність маємо бути однією міцною родиною, бо Батьківщина в нас одна — Україна. Олександра Погуляй подарувала глядачам енергетичний заряд проникливою піснею «Кукушка». Від початку акції всіх бажаючих частували смачним борщем, пловом та запашними смаколиками, приготованими спеціально для благодійного ярмаркустудентами факультету готельно-ресторанного бізнесу КНУКіМ.

Під час ярмарку відбулося вшанування пам’яті загиблих хвилиною мовчання — символом скорботи за померлими та закатованими під час війни на сході. Декламація авторських віршів про війну у виконанні юних студентів проникала «гострим лезом» у кожне серце, особливо близькими вони були присутнім воїнам, які особисто пройшли через страхіття кровопролитних боїв. Продовжився захід виступами керівників факультетів культурології та готельно-ресторанного і туристичного бізнесу, які подякували студентам за патріотизм, оптимізм, віру в краще майбуття та бажання допомагати.

Атмосфера дійства зближувала людей, і під завершення заходу заступник командира роти ім. Кульчицького — Володимир Пастушок, позивний «Пісня», подякував за душевний прийом студентам, за активну підтримку керівництву університету і за особисту регулярну матеріальну підтримку батальйону — Михайлу Поплавському.

По завершенні концертної програми викладачі і студенти запустили в небо кульки і білих голубів, загадавши єдине бажання — миру на землі. Фінальним акордом благодійного ярмарку став патріотичний флешмоб. На головній площі КНУКіМ вишикувались студенти з прапорами України, вибудувавши велике серце, що символізувало непереможну любов до Батьківщини. Всі зібрані кошти з продажу у сумі 10337 гривень були передані бійцям АТО під час концерту. Благодійна акція «Зміни починаються з тебе» стала яскравим підтвердженням того, що саме в єдності — сила українського народу і від кожного з нас залежить майбутнє нашої квітучої України.