ХРОНІКА

21.05.2015

Футбол

Наставник «Шахтаря» Мірча Луческу, ймовірно, проводить останній сезон у Донецьку. За інформацією кількох сайтів, він уже повідомив своє рішення залишити команду по завершенні сезону власнику ФК Рінату Ахметову. Контракт «гірників» із румунським фахівцем закінчується цього літа.

Як повідомив агент тренера Аркадій Запорожану, він провів у Москві переговори з одним із тамтешніх клубів про можливе працевлаштування Луческу. Раніше говорили про інтерес до Містера з боку «Спартака» та турецьких команд.

* * *

Вдала гра «Дніпра» на європейській арені звернула на себе увагу багатьох клубів, охочих запросити до своїх лав підопічних Мирона Маркевича. Нападник дніпропетровців Євген Селезньов, що забезпечив «Дніпру» путівку у фінал Ліги Європи, забивши два голи у ворота «Наполі», потрапив у сферу інтересів турецького «Фенербахче».

Водночас є інформація про інтерес до Селі донецького «Шахтаря», вихованцем якого є Євген.Селекційна активність «гірників» пов’язана з тим, що бразилець Луїс Адріано новий контракт іще не підписав і найближчим часом може залишити донецький клуб.

* * *

Нападник збірної Голландії Джермейн Ленс не планує покидати київське «Динамо». За словами 27-річного нідерландця, «біло-сині» в наступному сезоні виступатимуть у Лізі чемпіонів, і в нього навіть думки немає про зміну команди.

* * *

Наставник бременського «Вердера» Віктор Скрипник отримав пропозицію продовжити кар’єру у «Вест Хемі». За інформацією The Sun, керівництво «молотобойців» розглядає кандидатуру 45-річного українського фахівця як заміну Сему Еллардайсу, котрий покине клуб улітку.

* * *

Колишнє керівництво Федерації футболу України припускалося серйозних фінансових порушень. Про це в програмі «Поміж ділом» розповів новий президент ФФУ Андрій Павелко. За його словами, для перевірки потрібен серйозний аудит, і його вже санкціонував виконком ФФУ. Укладено угоду з компанією KPMG, що обслуговує ФІФА. Імовірно, аудит почнеться наступного тижня.

* * *

Юнацька збірна України U-20 під керівництвом Олександра Петракова прибула до Окленда — найбільшого міста Нової Зеландії, де за десять днів стартує чемпіонату світу U-20. 24 травня молоді українці проведуть спаринг з Уругваєм, а 30-го, в матчі-відкритті ЧС, зустрінуться з господарями турніру. Також у групі А нашими суперниками будуть команди США і М’янми.

* * *

Юнацька збірна України U-19 вийшла на чемпіонат Європи 2015 року. У вирішальному матчі еліт-раунду групи 5 команда Олександра Головка обіграла Чорногорію — 2:0 (Зінченко, 20; Швед, 30).

Підсумкове становище після 3 матчів: Україна — 7, Чорногорія — 6, Боснія і Герцеговина — 4, Польща — 0.

Турнір збере загалом вісім збірних-учасниць і пройде 6-19 липня в Греції.

* * *

Чемпіонат Європи серед юніорів U-17 (Болгарія). Півфінали. Бельгія — Франція — 1:1 (пен. 1:2), Німеччина — Росія — 1:0.

Хокей

НХЛ. Кубок Стенлі. «Плей-оф». Півфінал (серія до 4 перемог). «Анахайм» — «Чикаго» — 2:3 ОТ (серія — 1:1).

Баскетбол

НБА. «Плей-оф». Півфінал (серія до 4 перемог). «Голден Стейт» — «Х’юстон» — 110:106 (серія — 1:0).

Гандбол

Чоловіча суперліга. ЦСКА — ЗНТУ-ЗАБ — 26:21, «Олімпус-85» — «ЗТР» — 17:32.

Турнірне становище: «Мотор» — 34 (18 матчів), «ЗТР» — 30 (17), ЦСКА — 20 (20), ЗНТУ-ЗАБ — 16 (18), «Олімпус» — 2 (15), «Динамо-Полтава» — 0 (14).

* * *

Гандболістки львівської «Галичанки» вперше у своїй історії стали чемпіонками України. Вихованки Василя Козаря в останньому турі в Ужгороді розгромили київську ДЮСШ-21 (54:11) і стали недосяжними для найближчих переслідувачів, команд Херсона й Ужгорода.