Мамаєва зарплатня

20.05.2015
Мамаєва зарплатня

Полтавський міський голова б’є рекорди із зарплатні.

Декларація про доходи багато про що може розповісти. От, скажімо, із декларації про доходи полтавського міського голови Олександра Мамая стало відомо, що його зарплатня суттєво перевищує зарплати інших його колег в Україні: за рік Олександр Федорович поклав до кишені 226 722 гривні (або 18 894 гривні щомісяця).

До речі, під час виборів 2010 року, балотуючись на посаду міського голови, Олександр Мамай обіцяв: якщо містяни виберуть його, то він працюватиме за 1 гривню. І от тепер, вивчивши декларації про доходи мерів інших обласних центрів, журналісти дійшли висновку, що зарплата полтавського мера — найвища в Україні. На другому місці — мер Тернополя Сергій Надал (його річний дохід становить 185 220 гривень).

Депутат Полтавської міської ради Олександр Шамота надіслав депутатське звернення до прокурора Полтави з проханням надати правову оцінку тому, наскільки законними є підстави для встановлення окладів, нарахування надбавок та премій як міському голові, його заступникам, так і іншим провідним посадовим особам виконавчого комітету міськради.

«У цей важкий для України час, коли люди отримують пенсії на рівні 1000 гривень, мати такі захмарні зарплати — просто неподобство, — вважає Шамота. — У який спосіб чиновник, котрий не має солідного стажу роботи держслужбовця, оскільки до обрання на посаду міського голови взагалі не працював на державній службі, примудряється отримувати найбільшу в Україні винагороду за свій «ратний» труд? Іронія ще й у тому, що Олександр Мамай — людина без вищої освіти — має набагато вищу зарплатню, аніж шановані професори в університетах».

Зважаючи на полтавські розбиті дороги, дахи домівок, які протікають, під’їзди будинків, що давно не бачили ремонту, доречно навести цитату Олександра Федоровича з одного його інтерв’ю: «Я не знаю, за що отримую зарплату».