Музейний час

Музейний час

День музеїв привернув увагу багатьох відвідувачів, а музейники організували безліч кінопоказів, майстер-класів, квестів та читань. Аудиторія, за спостереженнями працівників, була різноманітною, але задоволені були всі.

«П’ятниця»: Я той, хто тобі потрібен

«П’ятниця»: Я той, хто тобі потрібен

У 2007 році як грім серед ясного неба пролунала новина, що харківський музичний дует 5’nizza («П’ятниця»), який виконував пісні у стилі фанк і реггі, розпадається. Останні сім років музиканти не давали забувати про себе і розвивалися у власних проектах.

Театральне «Браво!» за футбольні голи

Театральне «Браво!» за футбольні голи

Футбольна гра між акторськими командами пройшла на майданчику в Гідропарку й зібрала досить багато глядачів. Більшість публіки, зрозуміло, складав театральний люд. За своїх уболівали по-фанатськи пристрасно, але з повагою до суперника.

Мистецтво управління людьми

Мистецтво управління людьми

Ми, тобто населення, для політиків є електоратом, для політтехнологів — «лохократом», для соціальних психологів — натовпом. Назви різні, а мета одна — керувати масами з вигодою для себе. Тож знати про практику маніпулювання колективною та індивідуальною свідомістю цікаво й корисно всім — і громадянам, і політикам: і ті, й інші уникнуть зайвих захоплень і розчарувань.

Мініатюрний світ

Мініатюрний світ

Коли бачиш нову книжку Валерія Чередниченка «Про філателію всім» (К.: Смолоскип), то зачудовано дивуєшся: виявляється, давненько не згадував свого чи не улюбленого колись заняття — збирання марок.

Мольфар Іван Сірко

Мольфар Іван Сірко

Несподівано російська пропаганда нагадала українцям про мольфарів: мовляв, єдина надія перемогти Росію у війні — ті карпатські чаклуни. Біда в тому, що далеко не всі тутешні мешканці відають, що воно таке — москалі ж і поготів. Знати ж варто.

Всі статті рубрики