ХРОНІКА

20.05.2015

Футбол

Англія. Прем’єр-ліга. Заключний матч 37-го туру. «Вест Бромвіч» — «Челсі» — 3:0 (Берахіно, 9, 47 (пен.); Брант, 60; вилучення: Фабрегас, 29 «Ч»).

Лідери: «Челсі» — 84, «Ман. Сіті» — 76, «Арсенал» — 71 (36 матчів), «МЮ» — 69... «Вест Бромвіч» — 34...

* * *

Італія. Серія А. Заключні матчі 36-го туру. «Фіорентина» — «Парма» — 3:0 (Родрігес, 13; Джилардіно, 30; Салах, 56), «Наполі» — «Чезена» — 3:2 (Мертенс, 19, 57; Габб’ядіні, 20 — Дефрель, 15, 45).

Лідери: «Ювентус» — 83, «Рома» — 67, «Лаціо» — 66, «Наполі» — 63, «Фіорентина» — 58.

Хокей

Генеральний менеджер збірної Росії Андрій Сафронов вибачився перед канадцями за зневажливе ставлення до них російських хокеїстів після фіналу чемпіонату світу в Празі. Нагадаємо, програвши Канаді з рахунком 1:6, перед виконанням гімну країни-тріумфатора більшість гравців російської збірної залишила лід і відправилася в роздягальню.

«Нашій команді ніщо не заважало залишитися на льоду, просто сталася організаційна накладка, причому не організаторів, а наша. Стався внутрішній збій. Зараз соромно і неприємно, і від імені збірної знімаю капелюх перед канадцями. Просто немає слів. Можу лише сказати, що нічого умисного в цій ситуації абсолютно не було», — цитує Сафронова ТАСС.

* * *

НХЛ. Кубок Стенлі. «Плей-оф». Півфінал (серія до 4 перемог). «НЙ рейнджерз» — «Тампа-Бей» — 2:6 (серія — 1:1).

Теніс

Турнір WTA в Нюрнберзі (призовий фонд — 226 750 дол.). Пари. Перший раунд. Савчук/Родіонова (Україна/Росія) — Кнапп/Вінчі (Італія, 1) — 4:6, 6:4, 10:5.

* * *

У новому рейтингу WTA українка Еліна Світоліна зберегла 19-ту сходинку. Леся Цуренко цього тижня втратила одне місце й тепер 67-ма. Катерина Козлова — 101-ша (+1), Катерина Бондаренко — 139-та (+1), Марина Заневська — 141-ша (+1), Юлія Бейгельзімер — 157-ма.

На чолі рейтингу — Серена Уїльямс, Марія Шарапова (+1), Симона Халеп (-1), Петра Квітова, Каролін Возняцьки.

У чоловіків у топ-листі АТР Олександр Долгополов нарешті зупинив своє падіння й тепер посідає 68-ме місце, піднявшись за тиждень на 12 сходинок. Сергій Стаховський беріг 52-гу позицію. Ілля Марченко — 128-й (-1).

Лідери: Новак Джокович, Роджер Федерер, Енді Маррей, Томаш Бердих (+1), Кей Нісікорі (+1).

Бокс

Російський боксер Олександр Повєткін заявив, що в нього є хороші шанси на бій-реванш із володарем титулів чемпіона світу за трьома версіями в суперважкій вазі Володимиром Кличком. «Я дивився деякі бої Кличка, згадую про нього, — сказав Повєткін. — Він робить свою справу і працює. Шанси є, його (українця) просто треба зацікавити. Потрібно правильно підійти до цього моменту і зустрітися, щоб вийшов цікавий та красивий поєдинок».

«Минулого разу бій таким не вийшов, я старався і намагався щось робити, але Кличко був досвідченіший, його тактика була правильніша. Тому він і переміг, — визнає росіянин. — Я хочу зустрітися з Кличком, щоб закрити всі питання. І це я повинен зробити не для когось, а для самого себе».

Біатлон

Українська біатлоністка Наталія Бурдига прийняла рішення завершити спортивну кар’єру.

Спортсменка, яка, нагадаємо, виступала раніше за збірну Росії, в 2010 році отримала українське громадянство і в складі національної команди України виграла естафету на чемпіонаті Європи 2014 року, має естафетну «срібло» й «бронзу» за етапи Кубка світу.

Єдиноборства

Збірна Польщі розгромила Росію на пілотному турнірі зі змішаних єдиноборств серед команд, у форматі 5х5, який відбувся в Ризі. Відео побиття поляками російських суперників буквально розриває інтернет. За два дні ролик бою зібрав у Facebook понад 3 млн. переглядів.

На старті Team Fighting Championship польська команда HFA з невеликого містечка Гдиня буквально зім’яла пітерських бійців Barbarians FT. Також у турнірі брали участь спортсмени з Праги, Гетеборга, Познаня, Миколаєва та Москви. Переможцем TFC стала команда з Польщі, яка у фіналі знову перемогла росіян. Третє місце посіли українці, що перемогли чехів.