Маленька принцеса

06.05.2015
Маленька принцеса

Герцог і герцогиня Кембриджські Вільям та Кетрін із новонародженою принцесою Шарлоттою на виході з пологового будинку.

У Великій Британії вже кілька днів панує піднесений святковий настрій. І день Міжнародної солідарності трудящих тут ні до чого. Святом для відданих своїм монархам британців стало народження чергової спадкоємиці престолу — дочки онука чинної королеви Єлизавети ІІ, герцога Кембриджського Вільяма, та його дружини Кетрін Міддлтон.

Маленька принцеса з’явилася на світ 2 травня о 8:34 ранку за лондонським часом — на тиждень пізніше, ніж прогнозували лікарі. Пологи герцогині Кембриджської відбувалися в клініці Святої Марії — там же, де 22 липня 2013 року Кетрін народила свого первістка, принца Георга.

Згідно з офіційними повідомленнями, тато Вільям не відходив від коханої ні на мить, тож був присутнім при народженні доньки. Маля вагою 3700 грамів народилося цілком здоровим, а його мама почувалася так добре, що вже увечері того ж дня разом із новонародженою поїхала додому.

Упродовж кількох місяців букмекери приймали ставки щодо статі й імені майбутнього маляти. Ставили саме на дівчинку, а от серед імовірних імен чомусь лідирувало (з коефіцієнтом 4 до 1) ім’я Еліс. Хоча багато хто вважав, що свою першу дочку Вільям мав би назвати на честь матері, покійної принцеси Діани.

Зрештою майже так і сталося, хоча спершу батьки новонародженої вшанували її вінценосну прабабцю — дівчинці дали ім’я Шарлотта Елізабет Діана. Оскільки у Британії діє закон, згідно з яким дівчатка і хлопчики є рівнозначними претендентами на престол, у черзі на трон вона четверта — після своїх діда, сина королеви Єлизавети Чарльза, тата Вільяма та старшого братика Георга.