У помилках — щастя

06.05.2015
У помилках — щастя

Ганна Різатдінова. (з сайта starlife.com.ua.)

Здобувши два роки тому на домашньому помості титул чемпіонки світу, майстриня художньої гімнастики з Сімферополя Ганна Різатдінова автоматично потрапила до когорти спортсменів, від яких «за будь-якої погоди» і тренери, й уболівальники очікують максимальних результатів. Щоправда, підкорювати найвищі вершини в художній гімнастиці неймовірно складно, адже тут уже не перший рік безроздільно домінують російські грації. На командному чемпіонаті Європи, що днями завершився в Мінську, вихованки Ірини Вінер-Усманової знову підтвердили свій клас, здобувши всі без винятку золоті нагороди.

Лідерові української збірної конкурувати з примами «триколірних» Яною Кудрявцевою та Маргаритою Мамун було не під силу. Хоча, здається, в столиці Білорусі Різатдінова змагалася більше з собою, ніж із суперницями. Значна кількість браку — тому яскраве підтвердження. Утім і без добре відомого суддівського фактора тут не обійшлося. Зайве говорити, що в Білорусі, окрім росіянок, суддівська колегія симпатизувала місцевій примі Мелітіні Станюті, яка не залишилася без нагород у жодній зi змагальних програм. А от українська гімнастка в індивідуальних баталіях здобула лише одну відзнаку. Ідеальна робота Різатдінової з булавами принесла їй європейське «срібло».

Протиснутися на п’єдестал вітчизняним граціям також удалося й за підсумками командних змагань, хоча тут не обійшлося без спортивного везіння. Майже всю турнірну дорогу Різатдінова, Вікторія Мазур та Елеонора Романова йшли на четвертій позиції, проте потрапити в призи українському тріо допомогла лідер збірної Ізраїлю Нета Ривкін, помилка якої в останньому виді програми зробила бронзовими призерками ЧЄ саме «синьо-жовтий» колектив.