Лом: на шляху до легенди

06.05.2015
Лом: на шляху до легенди

Мейвезер уміло використав свою антропометричну перевагу в бою проти Пак’яо. (з сайта www.boxnews.com.ua.)

Другий раз Василь Ломаченко боксує в «антеркарті» поєдинку за участі легендарного Менні Пак’яо, й удруге український боксер легко захищає свій чемпіонський пояс за версією WBO у напівлегкій вазі. А от іменитому філіппінцеві продовжити свою чемпіонську ходу не вдалося — у «бою століття», на кону якого стояв титул «Найкращого боксера планети», 36-річний «Пак-мен» за очками поступився не менш зірковому американцеві Флойду Мейвезеру.

Попри те, що найбільш видовищними баталіями на професіональному ринзі по праву вважаються бої важковаговиків, саме представники легкого дивізіону — Мейвезер та Пак’яо — стали іконами сучасного профі-боксу, адже кожному з них належить диво-рекорд. Так, за свою багаторічну кар’єру Пак’яо примудрився виграти чемпіонські пояси аж у восьми вагових категоріях, натомість Мейвезер, незважаючи на свій 38-річний вік, залишається непереможним боксером.

«Універсал» Менні вже давно прагнув перервати гегемонію Флойда, проте, перш ніж боксери вийшли в ринг, їхні представники провели не один рік за столом перемовин. А домовлятися й справді було про що, адже на кону поєдинку, окрім чемпіонських поясів WBA, WBC і WBO в напівсередній вазі, стояла захмарна сума грошей. Як повідомляють джерела, знайомі з деталями угоди, на двох Флойд та Менні розділять близько 250 млн. доларів.

Для Василя Ломаченка, який лише починає свою професіональну кар’єру, подібні гонорари виглядають чимось нереальним. Проте, як свідчить наш співвітчизник, зараз для нього значно важливіше сформувати собі успішний імідж. А виступ у «андеркарті» поєдинку «Мейвезер — Пак’яо» — найкраща для того нагода.

Саме ж протистояння Василя проти пуерторіканця Гамальєра Родрігеса особливим шармом не відзначалося, адже його підсумок майже ні в кого не викликав сумнівів. Свою перевагу Лом підтвердив у дев’ятому раунді протистояння, коли завдяки невпинному бомбардуванню голови суперника змусив його стати на коліно й відмовитися від продовження власного побиття.

Значно більше інтриги було в дуелі Пак’яо та Мейвезера, хоча, за словами деяких експертів, на всі 100% цей «мегабій» сподівань не виправдав. Одним із проблемних моментів цього поєдинку, який, нагадаємо, проходив у американському Лас-Вегасі, був немолодий вік дуелянтів, який, без сумніву, не дозволив їм продемонструвати свій максимум. Та й різні габарити суперників не сприяли яскравому боксу. Володар довгих рук та вищий за зростом Мейвезер розумно використовував свою перевагу в антропометрії — вміло захищався та добре контратакував, уникаючи безглуздої «рубанини». Холодний розрахунок Флойда Мейвезера, котрий, до слова, посідає перше місце в рейтингу боксерів незалежно від вагової категорії, дав свої плоди. У своїх рішеннях судді були одноголосними — 118:110, 116:112, 116:112 на користь непереможного американця, який здобув 48-му «вікторію» на профі-ринзі.