Що тобі сниться, друже словаче?

23.04.2015

Незважаючи на всі трагедії й прикрощі, які випадають останнім часом на долю нашої держави, українці, як виявилося, сплять значно спокійніше за більшість інших націй. Як повідомляє британська газета «Дейлі мейл», мешканці України увійшли до топ-10 народів із найвищою якістю сну, посівши в цьому рейтингу 9-те місце. В середньому наші співвітчизники лягають спати о 00:03, а прокидаються о 7:51, тобто сплять 6 годин 52 хвилини. Росіяни, скажімо, опинилися на 11-му, британці — на 45-му, а громадяни США — взагалі на 49-му місці.

Утім, кількість часу, відведеного на сон, була лише одним із показників дослідження якості нічного відпочинку. За допомогою мобільного додатку Sleep Cycle укладачі списку оцінили також кількість фаз глибокого та «швидкого» сну, різницю між тривалістю сну в будні та вихідні, регулярність вчасного засинання тощо..

Згідно з цими оцінками, найраніше прокидаються мешканці Південної Африки — в середньому о 6:09. Дві третини країн проводять менше всього часу в ліжку по неділях, а 58% країн найкраще сплять у середу. Загалом у дослідженні взяли участь 941 тисяча чоловіків і жінок віком від 18 до 55 років.

А лідером «сонного» рейтингу виявилася Словаччина, де сплять найсолодше і найспокійніше. Також до десятки найкращих увійшли Китай, Угорщина, Чехія, Польща, Швейцарія, Тайвань, Австрія та Німеччина.