НОВИНИ ПЛЮС

22.04.2015

Стережи автомобіль

Державтоінспекція звертає увагу водіїв на те, що в столиці злочинці найчастіше викрадають транспортні засоби вночі та надають перевагу тим, що стоять неподалік будинків, а також у неосвітлених місцях. Загалом, на території Києва за 3 місяці 2015 року скоєно 418 незаконних заволодінь транспортними засобами. Більшість авто викрадено саме вночі — за цей період зареєстровано 268 таких випадків. Найпопулярнішими моделями авто у злодіїв є «ВАЗ» — 60 викрадень, Toyota — 54, Lexus — 24, Daewoo — 20 та BMW — 19. Найчастіше викрадали автівки у Голосіївському, Оболонському, Дарницькому та Печерському районах Києва.

Столична ДАІ закликає водіїв заздалегідь подбати про свій транспорт і пропонує обладнати його додатковими пристроями проти викрадення, за можливістю залишати автомобілі на стоянках, що охороняються, або в гаражних боксах.

Мільйон iз Донбасу

Українські прикордонники попереджають спроби нелегального вивезення коштів з окупованої території, зазначає речник АТО, полковник Андрій Лисенко. За його словами, на контрольному пункті в’їзду-виїзду «Георгіївка» під час обшуку рейсового автобуса прикордонники вилучили близько мільйона гривень готівкою.

«За словами водія, 150 пачок банкнот він отримав від невідомої жінки в місті Сніжне та мав доставити гроші до Запоріжжя. Нагадаємо, що на цьому ж пропускному пункті наші правоохоронці неодноразово вилучали нелегальні кошти», — додав пан Лисенко.

«Святошинського Робінгуда» обшукала міліція

Днями у помешканні координатора організації «Майдан-3», учасника бойових дій на Донбасі і журналіста Миколи Єременка міліція влаштувала обшук. «Прийшли троє міліціонерів Солом’янського РВВС: слідчі Оржишко, Хашимов, Ласкавий. Вилучили бронежилет, усі записники, два мобільні телефони. Але, що найцікавіше, серед моїх речей ненароком знайшлося 2 бойовi набої. Таке враження, наче б я тримав боєприпаси вдома, коли б вони були», — повідомив «УМ» активіст.

Микола Єременко відомий як засновник руху «Святошинські Робінгуди», який бореться з мережею нелегальних гральних закладів у столиці та області. Один із останніх погромів, організованих «робінгудами», стався у березні на Чоколівському бульварі, 37. Саме з цим погромом Микола і пов’язує посилений інтерес до його особи з боку правоохоронців. За словами активіста, йому повідомили, що обшук проводиться на підставі заяви, яку написав «потерпілий громадянин Лаврик П. Д.». «Міліція відмовилася повідомити мені, хто це такий. Нібито це власник помешкання, де було розташоване казино», — каже Яременко, зазначаючи, що нині розгромлений підпільний заклад переїхав до іншого приміщення у цьому ж будинку і продовжує діяти.

У міліції від коментарів відмовилися, посилаючись на таємницю слідства. У свою чергу, Микола Єременко планує провести своє розслідування інциденту. «Розцінюю це як тиск на громадського діяча з метою вберегти кришований начальником Солом’янської міліції Києва гральний салон за адресою: Чоколівський бульвар, 37. Я планую передати міністру Авакову повний список підпільних гральних закладів, які діють у столиці. А також попросити прокоментувати, яким чином підпільний гральний салон може існувати в тому ж будинку, що й опорний пункт міліції. На мою думку, кришування мережі російських гральних салонів в умовах війни з Росією — це пряма державна зрада, і цьому час покласти край», — заявив він.

Як стало відомо «УМ», санкцію на обшук дала суддя Вікторія Кицюк, переведена у 2012 році до Солом’янського райсуду столиці із Кіровського суду Донецька (у той час, коли Віктор Янукович завершував «окупацію» столиці «донецькими»). Микола Єременко паралельно намагається з’ясувати, чи має вона відношення до судді Віктора Кицюка, якому Генпрокуратура висунула обвинувачення за фальшування справ активістів «Автомайдану».

  • «Термінатор» згадав усе

    Через тиждень після свого призначення на посаду Генерального прокурора Юрій Луценко відвідав камеру №158 у Лук’янівському СІЗО (площею у дев’ять метрів квадратних), в якій він «відсидів» майже півтора року в часи режиму Януковича. >>

  • Кримінальний талант

    Чотири роки тому 18-річний Артур Самарін виїхав з України до Америки за програмою «Робота та подорож». У рідний Херсон хлопець повертатися не планував, тому склав свій хитромудрий план втілення в життя своєї «американської мрії». >>

  • Шанс для невинних

    Законопроект «Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України щодо забезпечення засудженим за особливо тяжкі злочини права на правосудний вирок» уже давно готовий до другого читання у сесійній залі Верховної Ради України. Але вже кілька місяців у народних обранців руки не доходять до того, щоб поставити його на вирішальне голосування. Незважаючи на те, що Європейський суд з прав людини послідовно виносить рішення не на користь держави Україна, за які, до того ж, розплачуються не судді, а ми, платники податків. >>

  • «Хорте», тримайся!

    Суддя Ірина Курбатова більше двох годин читала текст вироку активісту Юрію Павленку (на прізвисько «Хорт»). У результаті, за «організацію та участь у масових заворушеннях під Вінницькою ОДА 6 грудня 2014 року» майданівець Павленко отримав чотири роки й шість місяців позбавлення волі. Він також має компенсувати судові витрати — 10 тис. грн. >>