До зустрічі на «Олімпійському» у 2018-му?

21.04.2015

ІНІЦІАТИВА

Федерація футболу України подасть в УЄФА заявку на проведення в Києві фіналу Ліги чемпіонів сезону 2017/18. Таке рішення минулої п’ятниці ухвалив виконком ФФУ, і його можна вважати одним із перших помітних кроків нового президента Федерації Андрія Павелка.

Щоправда, сам новий очільник ФФУ приписує «авторство» вищим за рангом керівникам. «Ініціатива прозвучала ще восени минулого року, під час зустрічі Президента України Петра Порошенка з президентом УЄФА Мішелем Платіні. Сьогодні ми просунулися вперед, зібравши всі необхідні документи та прийнявши рішення про участь у конкурсі», — сказав керманич Федерації в коментарі сайту «Чемпіон».

Зрозуміло, що отримати право провести головний матч року в клубному футболі було б великою честю для столиці України. Національний спорткомплекс «Олімпійський» має досвід прийняття змагань найвищого рангу, адже був ареною фіналу Євро-2012. І ще тоді передбачалася подача заявок на хостинг євро кубкових фіналів.

Однак за три роки ситуація змінилася в гірший для України бік. Країна потерпає від політичної, економічної, фінансової кризи, на сході точиться війна, існує постійна загроза терактів. Чи реально в таких умовах сподіватися на прийняття фіналу Ліги чемпіонів у травні 2018-го?

ФФУ гарантуватиме всі необхідні умови для проведення в Києві фіналу ЛЧ. «Ми маємо зробити все, аби створити необхідні умови для цього та подарувати нашій країні велике футбольне свято», — каже Павелко, зазначаючи, що «Федерація продовжує свої традиції».

Крім іншого, президент футбольного відомства повідомив про підтримку воїнів АТО. За його словами, «прийнято рішення про передачу 20 квартир, що перебували на балансі ФФУ у Дніпропетровську, бійцям, які обороняють нашу землю».