Гра на виживання

16.04.2015
Гра на виживання

Гвінет Пелтроу.

Чи можна прожити на 29 доларів упродовж цілого тижня? Бідні громадяни США, яким саме стільки коштів виділяють щотижня у рамках програми продовольчої допомоги, вважають, що це замало. У цьому їх підтримують і громадські активісти та навіть зірки шоу-бізнесу, які приєднуються до кампанії за збільшення допомоги найбіднішим верствам населення — Food Bank Challenge. Серед таких, зокрема, актриса Гвінет Пелтроу, яка вирішила провести експеримент і за сім днів витратити на їжу рівно 29 «зелених». Про цей свій намір «оскароносиця» повідомила у «Твіттері» й відзвітувалася перед читачами про покупки.

Але замість захвату несподівано отримала у відповідь шквал критики. Річ у тім, що всі відведені на тиждень кошти зіркова вегетаріанка витратила на нешліфований рис, чорну квасолю, дюжину яєць, зелень, сім лаймів та по одному помідору, авокадо й часничині. У відповідь звичні до «нормальної» їжі користувачі інтернету не поскупилися на кпини: мовляв, жодної смачної страви з такого набору продуктів не приготуєш, зірка геть відірвана від реальності, а головне, може собі дозволити жити на жалюгідні 1000 кілокалорій на день, оскільки не надто перенапружується. А от мати, що годує маля, або чоловік, який виконує тяжку фізичну працю, на такому раціоні протягнуть недовго.

Ще частина дописувачів вважає, що для Пелтроу цей «експеримент» — не більше, ніж весела гра, яку можна будь-якої миті покинути. Тоді як бідняки такого вибору, на жаль, не мають.

Гвінет, звісно, й справді грається, адже нестачі в коштах не відчуває. Хоча вже близько року вони з чоловіком, фронтменом гурту «Колдплей» Крісом Мартіном, ділять спільне майно після розлучення. Йдеться про статок, який оцінюють приблизно у 320 мільйонів доларів. На щастя, зіркам вдалося розлучитися без скандалів і залишитися добрими друзями, тож, швидше за все, домовляться про розділ 50/50. У кожного з них уже є нова пара — Кріс нібито зустрічається з актрисою Дженніфер Лоуренс, а у Гвінет роман із 44-річним продюсером (у його доробку, серед іншого, робота над популярним серіалом «Американська історія жахів») Бредом Фальчуком.