Непродажні сни

15.04.2015

Меблеві магазини компанії IKEA, де можна вибрати недорогі й зручні меблі та інші хатні аксесуари на будь-який смак, користуються великою популярністю в тих країнах, де вони є. Але велика кількість клієнтів у крамниці, виявляється, не завжди тішить продавців. Як повідомляє китайське видання Shanghaiist, керівництво ІКЕА в КНР заборонило відвідувачам… спати у своєму пекінському магазині. Таке рішення було ухвалено через те, що надто багато людей заходили в магазин не для того, аби щось купити чи принаймні придивитися, а лише з метою подрімати.

У результаті люди, які спокійнісінько хропіли на ліжках і диванах, не переймаючись тим, який вигляд це має збоку, відштовхували потенційних покупців. При цьому ні продавці, ні навіть охоронці нічого не могли з цим удіяти — «дрімуни» або взагалі ігнорували їхні прохання забратися, або просто знаходили у величезному магазині інше затишне місце.

Люди стали приходити в пекінський магазин подрімати після того, як у 2014 році представниця компанії Джозефін Торелл заявила, що покупці можуть відчувати себе в IKEA, як удома. І якщо захочеться — то й спати. Дивно, що за таких обставин іще ніхто не здогадався, скажімо, приймати в магазині ванну.