Чемпіонське відео на згадку

07.04.2015
Чемпіонське відео на згадку

Для ХК під назвою АТЕКце друге звання чемпіонів України з 2007 року.

Несподіванка з ознаками сенсації. Саме так можна назвати чемпіонство АТЕКа в національній хокейній першості. Попри те, що перед стартом турніру ніхто з експертів не наважувався назвати його фаворита, з перших матчів упевнене лідерство в розіграші захопив «Кременчук», який і виграв швидкоплинну «регулярку». Щоправда, підтвердити свою зверхність у «плей-оф» підопічним Дмитра Підгурського не вдалося.

Представники Полтавщини переможно розпочали «золоту» серію в Києві. Проте «екскаваторники» спромоглися на диво, завдавши «Кременчуку» двох поразок поспіль на його ковзанці «Айсберг». Варто врахувати, що доти в чемпіонаті «чорно-жовті» не програли вдома жодного матчу!

Важко сказати, що підвело переможців «регулярки». Чи то дався взнаки брак досвіду у молодого колективу, чи, можливо, хокеїсти з Кременчука завчасно схопили зірку з неба. У підсумку, хлопці Підгурського так і залишилися стояти за крок від титулу. А чемпіонський Кубок вдруге за два роки отримала команда, місцем базування якої є нестандартна столична ковзанка АТЕК.

Торік, нагадаємо, золоті медалі ЧУ несподівано виграв «Компаньйон», хоча головним претендентом на тріумф називали краще укомплектований білоцерківський «Білий барс», фарм-клуб «Донбасу». Тепер під емблемою АТЕКа зібралося чимало «вікових» хокеїстів, зокрема й кілька екс-«компаньйонів».

АТЕК останнім подав заявку на участь у національній першості, тривалий час не міг визначитися з власним «брендом» та кадровим складом. Спочатку планувалося, що команда називатиметься «Київ», і гратимуть за неї юні хокеїсти «Сокола». Однак практично в заключні години заявкового «вікна» президентові клубу вдалося домовитися з низкою досвідчених виконавців, після чого змінилася не тільки «вивіска» команди, а й «ростер», головний тренер та, що найважливіше, завдання на сезон. І хоча стартові поєдинки команди екс-наставника «Левів» Сергія Супруна були не надто вдалими, поступовий прогрес «екскаваторників» уселяв оптимізм.

Демонстрацією чемпіонських амбіцій стала домашня перемога (7:6) над «Кременчуком» в останньому турі «регулярки». Що ж до «плей-оф», то вперше в історії вітчизняного хокею доля золотих нагород визначалася в овертаймі, а зарахування чемпіонської шайби, записаної на ім’я 35-річного білоруського легіонера АТЕКа Євгена Кривомаза, відбулося після вивчення арбітрами відеоповтору.

Найкориснішим гравцем ЧУ організатори назвали захисника та капітана новоспечених чемпіонів Павла Дворецького, який у «золотому» матчі закинув у ворота суперника дві шайби.

ТАБЛО

 

Чемпіонат України. «Плей-оф». Фінал (до двох перемог). «Кременчук» — АТЕК — 2:3 (1:1; 1:2; 0:0; Сірченко, 9 (більш.); Романенко, 24 — Бега, 17 (більш.); Дворецький, 27; Супрун, 34), 3:4 ОТ (1:1, 1:1, 1:1, 0:1; Чердак, 8; Кузьмик, 39; Лисак, 58 — Благий, 18; Дворецький, 31, 51; Кривомаз, 78). Рахунок у серії — 1:2.

«Кременчук»: Е. Захарченко (до 58:55); В. Романенко — Логвиненко, Варивода — Сірченко, Забулонов — Жовнір, Кочмар, Муль; Чердак — Кузьмик — Лисак, Луговий — Чернишенко — Бойков, Підгурський — М. Дворник — Микулко, Бобков.

АТЕК: Люльчук; Кривомаз — Дворецький, Благий — Толкунов, Маринич — Дмитренко; Супрун — Курський — Янішевський, Бега — Кіча — Росляков, Фроленко — Д. Хонін — Люлюк, Гаврилюк.