Видатні на зміну жаданим

01.04.2015
Видатні на зміну жаданим

Емма Уотсон.

«Чоловічий» сайт AskMen, який регулярно укладає рейтинги найжаданіших, найсексуальніших та інших «най-най...» красунь за результатами опитування представників сильної статі з усього світу, оприлюднив черговий «топ-100». Цього разу — дуже серйозний: найбільш видатних жінок сучасності. Як пояснили укладачі рейтингу, йдеться про жінок, які не лише красиві, а й мають вплив у своїй галузі та «викликають повагу». А відмовившись від рейтингу «найбільш жаданих» на користь «найвидатніших», члени команди AskMen вирішили «відобразити зміни, які відбуваються в сучасному чоловічому мисленні».

Очолила цей солідний список молода актриса і громадська діячка Емма Уотсон, якій 15 квітня виповниться 25 років. Завдяки своїй діяльності як посла доброї волі ООН (і зовнішності, звісно) зірка «Гаррі Поттера» й активістка феміністичного руху випередила багатьох відомих конкуренток.

Друге місце посіла спортсменка, чемпіонка з бойових мистецтв Ронда Роузі, а третє, хоч як дивно, тусовщиця Кім Кардаш’ян, яка особливою активністю ні в громадському секторі, ні в політиці чи іншій діяльності, окрім «світитися» в світській хроніці, нібито не відзначається.

До десятки найвидатніших жінок-2015 увійшли також співачки Тейлор Свіфт і Бейонсе, юристка Амаль Клуні, актриса Дженніфер Лоуренс, спортсменки Серена Уїльямс та Ліндсі Вонн і наймолодша жінка серед світових мільярдерів Елізабет Холмс.