Далі — тільки гранди

20.03.2015
Далі — тільки гранди

Аргентинський форвард «Ювентуса» Карлос Тевес найбільше доклався до розгрому «Боруссії». (з сайта УЄФА.)

Сьогодні у штаб-квартирі УЄФА у швейцарському Ньоні відбудеться жеребкування чвертьфіналів Суперліги, яке, на відміну від першої стадії «плей-оф» ЛЧ, проходитиме всліпу. Відтак жодних «послаблень» для «сіяних» у 1/8 фіналу «Баварії», «Барселони» чи, приміром, «Реалу» вже не буде. Варто відзначити, що не всі переможці своїх груп змогли пробитися до чвертьфіналу. Так, за бортом «топ-8» залишилися «Челсі» та «Боруссія» з Дортмунда, котрі, маючи «привілейований» статус і, відповідно, перевагу власного майданчика, не подолали перший бар’єр «плей-оф».

Нагадаємо, що «аристократів» на чолі з Жозе Моуріньйо зупинив «ПСЖ», а «оси» були змушені капітулювати перед «Ювентусом». Власне підопічні Юргена Клоппа виявилися єдиною «сіяною» командою-учасницею 1/8 фіналу, яка програла обидва поєдинки цього раунду. Хоча чому дивуватися? У нинішньому сезоні «Боруссія» — далека від ідеалу. На груповому етапі цьогорічної ЛЧ віце-чемпіонам Німеччини, котрим протистояли відверті середняки — «Галатасарай», «Андерлехт» та «Арсенал», із суперниками, можна сказати, пощастило. Натомість в 1/8 фіналу підопічним Клоппа довелося боротися з флагманом європейського футболу. І нехай легенда «Старої синьйори» Алессандро Дель Пьєро каже, що для «Ювентуса» Ліга чемпіонів стала зачарованим місцем, у протистоянні з «Боруссією», найсильніша команда Серії А продемонструвала всі свої амбіції та потенціал.

Маючи в запасі мінімальну домашню перемогу, на «Вестфалленштадіоні» «Ювентус» не «закрився», а з перших хвилин пішов у наступ. Уже на третій хвилині поєдинку, коли влучним ударом відзначився Карлос Тевес, шанси «Боруссії» на загальний успіх різко зменшилися. Коли ж аргентинський форвард «Юве» зробив у матчі «дубль», рахунок на табло 87-тисячної арени виглядав для місцевого колективу непристойним — 0:3. «Вилетіли заслужено», — констатував наставник «жовто-чорних», які, без сумніву, в нинішньому сезоні переживають серйозний спад. Зовсім недавно «Боруссія» залишила останню сходинку в турнірній таблиці німецької бундесліги, проте до матчів із «Ювентусом» повернутися на минулорічний рівень хлопцям Юргена Клоппа не вдалося.

Іще одним колективом, який у 1/8 фіналу зазнав двох поразок, став «Манчестер Сіті». Його статус чинного чемпіона Англії жодним чином не злякав «Барселону», яка й у матчі-відповіді, на «Камп Ноу», завдала «городянам» мінімальної поразки. А свій шанс на гостьову нічию «МС» не використав — удар із пенальті Сергіо Агуеро парирував 22-річний німецький кіпер «Барси» Марк-Андре тер Штеген. «Маскерано й Рафінья підказали мені, в який кут буде бити аргентинець», — розкрив секрет свого успіху німецький воротар.

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Матчі-відповіді. «Барселона» (Іспанія) — «Манчестер Сіті» (Англія) — 1:0 (Ракитич, 31; перша гра — 2:1), «Боруссія» (Д, Німеччина) — «Ювентус» (Італія) — 0:3 (Тевес, 3, 79; Мората, 70; 1:2).

Усі учасники чвертьфіналів ЛЧ: «ПСЖ», «Барселона», «Атлетико», «Ювентус», «Реал», «Баварія», «Монако», «Порту».