Усі фіолетові

19.03.2015
Усі фіолетові

Був-вигнанець і Дяка поспішають на допомогу. (з сайта kinofilms.ua.)

Кінематографісти не припиняють відкривати нових мешканців позаземних цивілізацій й організовувати їхні візити на нашу планету. В анімаційній стрічці «Нарешті вдома», прокат якої у кінотеатрах стартує цього тижня, прибульці Бува — кумедні істоти, трохи схожі на посіпак («Нікчемний Я»), загалом фіолетові, але в залежності від дій міняють свій колір, як хамелеони. Переслідують їх представники цивілізації Боргів.

У результаті такого протиборства земляни кудись зникають. Як-от мама дівчинки на ім’я Дяка Туччі, якій вдалося уникнути депортації завдяки котові Хрюні. Донька, зрозуміло, — хай би там що — хоче маму знайти. Пошуки веде на літаючому автомобілі разом із вигнанцем — бувом, який постійно серед своїх побратимів припускався помилок.

В основі нового мультфільму режисера Тіма Джонсона, який зробив «Мураху Антца» і «Лісову братву», — видана в 2007 році дитяча книга американця Адама Рекса «Справжнє значення Дня Смека». Смек — капітан, технологічно-металеве чудовисько, яке наприкінці відкриє свою негрізну сутність. А до того на екрані буде переважно весела і повчальна подорож Дяки й бува-вигнанця, які врешті-решт стануть справжніми друзями. Дівчинка знайде маму і прибульці повернуть землян на їхню територію та залишать у спокої. Словом, усі будуть «нарешті вдома».

До речі, в українському перекладі цього мультфільму від компанії DreamWorks Animation — дуже колоритна мова, майстерно використовується гра слів. В оригіналі озвучують героїв відомі співачка Ріанна й актори Дженніфер Лопес, Джим Парсонс і Стів Мартін.