ХРОНІКА

19.03.2015

Футбол

Через сильну застуду головний тренер «Дніпра» не поїхав iз командою до Амстердаму на повторний поєдинок 1/8 фіналу Ліги Європи проти «Аякса». До того ж через перебір жовтих карток у відповідальному матчі дніпропетровцям не допоможуть лідери команди — Артем Федецький та Руслан Ротань.

* * *

За підозрою у фінансових махінаціях італійська поліція днями заарештувала президента «Парми» Джампьєтро Маненті, водночас іспанські правоохоронці взяли під варту екс-керівника ФК «Осасуна» Мігеля Арчанко, якого звинувачують в організації договірних матчів.

* * *

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах виступив проти бойкоту футбольного чемпіонату світу, який у 2018 році має прийняти Росія. «Бойкот не відповідає духу спорту. Часто спорт — це останні двері, відкриті для діалогу», — сказав очільник МОК. Вочевидь заява високопоставленого функціонера стала відповіддю депутатові Бундестагу Франку Штеффелю, який заявив, що ЧС-2018 у Росії є неможливим, допоки російські солдати воюють в Україні. Зазначимо, нещодавно й Президент України Петро Порошенко закликав світову спільноту бойкотувати російський «мундіаль».

Баскетбол

Чемпіонат України. Суперліга. «Одеса» — «Галичина» — 75:95.

Олімпізм

Національний олімпійський комітет України оголосив імена претендентів на звання кращого спортсмена 2014 року. До трійки номінантів у «рубриці» «Спортсмен року» потрапили борець Жан Беленюк, гімнаст Олег Верняєв та веслувальник Юрій Чебан. На звання кращої спортсменки року претендують біатлоністка Вікторія Семеренко, борчиня Юлія Ткач та фехтувальниця Ольга Харлан.