Чиста вода — і людина молода

17.03.2015
Чиста вода — і людина молода

(Олена Бурдейна переконана: вода «вимиває» з організму шкідливі речовини і робить людину красивою.)

«Весна — слушний момент для того, аби задуматись про своє здоров’я і добре самопочуття, привести тіло у форму та почати оновлення організму», — переконана експерт зі здорового способу життя Олена Бурдейна. Про це вона розповіла під час майстер-класу для журналістів, які висвітлюють тему здоров’я.

Добре самопочуття, на її думку, залежить від багатьох факторів. Це і правильний режим харчування, і гармонійне поєднання роботи та відпочинку, і регулярні фізичні навантаження, а також підтримання водного балансу. «Адже запорукою доброго самопочуття, а отже, і зовнішнього вигляду є правильна робота організму. А це — механізм, злагоджене функціонування якого неможливе без природної води», — наголошує експерт.

Вода відіграє надзвичайно важливу роль в організмі: вона прискорює метаболізм (обмін речовин), налагоджує внутрішньоклітинні процеси, сприяє зниженню ваги і підтриманню фізичної форми. «Якщо косметика діє зовні, то природна мінеральна вода зволожує та насичує шкіру зсередини. Саме тому лікарі-дієтологи радять пити не менше 1,5 літра чистої природної води щодня», — нагадує пані Олена. Звісно, кожен покладається на власні смаки і звички, вибираючи питну воду. Найкраще, на її думку, віддавати перевагу натуральній природній воді, яка має оптимальний рівень мінералізації та збалансований природою склад, тому є ідеальною для щоденного вживання i природного оновлення організму. «Така вода дарує гарне самопочуття і сяючий зовнішній вигляд», — зауважує вона.

Пані Олена зізнається, що в дитинстві її батьки надто переймалися тим, аби «дитина не була худою». І тому годували доньку смачною, але дуже калорійною їжею. «Я була такою «кругленькою», щокатою дитиною, і всі дорослі тішилися, — пригадує вона. — Але насправді повнота аж ніяк не є синонімом здоров’я. Його основи закладаються в дитинстві. І «прообраз» огрядної фігури — також».

Повернутися до стрункої фігури і гарного самопочуття, за словами Олени Бурдейної, їй допоміг саме правильний водний баланс і збалансоване харчування. А також достатня фізична активність. «Хоча, коли я почала займатися бігом, друзі мене «рятували». Надсилали мені різні «важливі» статті, про те, що біг викликає… целюліт. Більшої дурниці годі уявити. Хоча від бігу, звісно, не худнуть. Біг тренує витривалість. А запорука гарного вигляду і доброго самопочуття — це, насамперед, правильний обмін речовин в організмі».