Атипова література

Атипова література

Зима 2014-го заскочила зненацька всіх українців. Усе пішло не так, навіть у законспірованих експериментаторів. Найбільше шоковані, либонь, були різні суспільні локатори: філософи, політологи, літератори. Злетіли всі програми усвідомлення, не підтримували жодної знайомої логіки. Комп’ютер видавав дивні тексти, де майже не було дедукції, а лише хронологія емоцій і настроїв. Заговорили про з’яву «нової літератури».

У чому брате, сила?

У чому брате, сила?

Ажіотаж довкола знаменної дати — 201-ї річниці з дня народження Кобзаря та включення цієї події до календаря пам’ятних дат ЮНЕСКО — не стихає. Ось і в стінах Софії Київської в рамках культурно-мистецького проекту «Нас єднає Шевченкове слово» днями пройшов урок про поета-мислителя для найменших українців, переселенців із АТО і дітей зі шкіл-інтернатів.

Більше, ніж людина

Більше, ніж людина

Перший повнометражний фільм південноафриканського режисера і 3D-аніматора Ніла Бломкампа був «Дев’ятий округ» — псевдодокументальне кіно про еміграцію та сумнівні цінності білої людини за участю інопланетян. Пізніше приблизно на ту ж тему режисер зробив масштабний екшн-трилер «Елізіум».

Температура по країні — 36.6

Температура по країні — 36.6

Головне, не забути про основний пункт програми — покази дизайнерських колекцій сезону осінь-зима 2015/2016. Відкриває Тиждень традиційно Лілія Пустовіт — 18 березня о 17.00, а закриває — Ірина Каравай, 25 березня, місце проведення UFW — «Мистецький арсенал», але деякі дизайнери самостійно обрали майданчики для показів інші локації міста.

Уникати фальшивих нот — у музиці і повсякденні

Уникати фальшивих нот — у музиці і повсякденні

Здавалося б, сьогодні майже не залишилося сфер діяльності, куди жінкам вхід заборонено. Представниці прекрасної статі вже давно літають у космос, тримають скальпель в руках, грають у футбол на Олімпійських іграх і навіть керують країнами.

Всі статті рубрики