Мільйон у чужому кошику

17.03.2015

Зірвати джекпот — мрія кожного, хто хоч раз у житті купував лотерейний білет. На жаль, імовірність великого виграшу надто мала, тож часто гравці не вірять у свою щасливу зірку й забувають навіть звірити поставлену комбінацію з виграшними числами. І, як свідчить приклад американця, що півроку тому придбав білет лотереї «Пауерболл», дарма.

Як повідомляє агенція «Рейтер», 12 березня збіг термін, упродовж якого переможець міг забрати свій виграш. До того дня ніхто не заявив про свої права на 1 мільйон доларів, який було зірвано в результаті розіграшу 13 вересня 2014 року. Джекпот, щоправда, не дістався нікому, але в одному білеті з виграшними збіглося 5 чисел, на які й припав такий солідний куш.

І лише в останній день в офіс лотереї у Санта-Фе-Спрінгс, штат Каліфорнія, прийшов молодий чоловік, який заявив, що поставив на виграшну комбінацію... але загубив білет. Невдаха розповів, що придбав його в супермаркеті у передмісті Лос-Анджелеса. І запис камери спостереження підтвердив, що чоловік не бреше. От тільки без білета претендувати на виграш він не мав права. «Це надзвичайно прикра ситуація, бо ми дуже хочемо, щоб люди забирали виграні гроші. Щоб вони кричали з дахів, що виграли в нашу лотерею!» — зітхає представник лотерейної компанії Алекс Траверсо.

Але що сталося, те сталося. Тепер, за правилами лотереї, мільйонний виграш буде пожертвувано на потреби шкіл Каліфорнії.