Верхи на дятлі

05.03.2015
Верхи на дятлі

Ласка-наїзниця.

В епоху інтернету й соцмереж прославитися дуже просто. Для цього більше не потрібні особливі таланти чи вміння — досить лише відзняти на відео якийсь смішний епізод або зробити вдале фото, і мільйони поширень та «лайків» зроблять його автора знаменитим.

Саме так пощастило англійцеві Мартіну Ле-Мею. Фотограф-любитель шукав цікаві кадри в одному з лондонських парків, блукаючи під деревами з камерою в руках. Аж раптом, за його словами, «почув дивний шум» і, обернувшись на нього, суто інстинктивно натиснув на кнопку фотоапарата.

Кадр виявився не просто цікавим, а унікальним — в об’єктив потрапив дятел у польоті, а на спині в нього сиділа... ласиця! Очевидно, хижак напав на пташку, і чималий дятел, рятуючи своє життя, злетів у повітря разом із тваринкою. Експерти з питань природи запевняють, що цей випадок унікальний і з точки зору поведінки ласок, які полюють переважно на землі й нападають на кроликів та інших дрібних звірят, а не на птахів. Ле-Мей розповідає, що ласка протрималася на спині птаха, доки він не приземлився, після чого втекла в кущі.

А фото моментально розлетілося соцмережами, у тому числі й у вигляді «фотожаб» — жартівники за допомогою фотомонтажу почали «садити» на спину ласки різних зірок та політиків, зокрема президента Росії Володимира Путіна.