Вечеря з Путіним до тюрми доведе

27.02.2015
Вечеря з Путіним до тюрми доведе

Орнелла Муті.

Вісім місяців за ґратами і 600 євро штрафу — у стільки мало не обійшлося для відомої італійської актриси Орнелли Муті сумнівне задоволення повечеряти з Володимиром Путіним. Як повідомляє італійська преса, суд міста Порденоне визнав 59-річну кінозірку, чиє справжнє ім’я Франческа Романа Рівеллі, винною в шахрайстві.

Інцидент стався ще 2010 року — тоді актриса не з’явилася на спектакль, у якому була задіяна в театрі Верді міста Трієст. Гонорар за постановку, до речі, становив 25 тисяч євро.

Щоб не сплачувати неустойку, Муті надала керівництву театру неправдиву медичну довідку про те, що в неї нібито стався гострий напад ларинготрахеїту. А сама в цей час, здоровісінька, вилетіла до Санкт-Петербурга. Де взяла участь у благодійній вечері, сидячи за одним столом із нинішнім президентом, а тоді — прем’єр-міністром РФ Володимиром Путіним. Компанію їм, до слова, склав голлівудський кіноактор Кевін Костнер.

Попри вирок, у в’язницю Орнелла не сяде: замість відбування тюремного терміну суд дозволив їй сплатити театру неустойку в розмірі 30 тисяч євро. Тож своє 60-річчя 9 березня їй пощастить відсвяткувати на волі.

Зазначимо, що італійська кінозірка не приховує своєї симпатії до Росії. Ще наприкінці 2013 року актриса заявила, що не проти отримати російське громадянство. А раніше разом із французьким колегою Жераром Депардьє особисто приїхала привітати з 36-річчям главу Чечні Рамзана Кадирова.