«П’ятірка» — як знак якості

26.02.2015
«П’ятірка» — як знак якості

У першому матчі проти «Кременчука» «генералам» удалося лише «розмочити» рахунок. (з сайта hc-generals.com.)

Мало хто сподівався, що команда «вчорашніх» юніорів із Кременчука з перших турів чемпіонату країни захопить у ньому одноосібне лідерство. Однак саме підопічні Дмитра Підгурського, здобувши п’ять перемог поспіль, демонструють на старті турніру чемпіонську ходу. Можливо, суперники «Кременчука» по національній першості і мають за своїми плечима більше сукупного ігрового досвіду, проте в конкретно взятих очних протистояннях із представниками полтавського хокею шансів у них наразі немає.

Що казати, якщо практично в кожному двобої підопічні Підгурського громлять своїх опонентів. І не має значення, грає проти «Кременчука» зібраний в останній момент харківський «Витязь» чи амбітний і добре укомплектований АТЕК, чи загартований участю в попередньому ЧУ «Дженералз». Цікаво, що чотири з п’яти поєдинків, виграних «Кременчуком», завершилися з рахунком — 5:1. Подібний розгром, схоже, став уже своєрідною «торговою маркою» молодого колективу з потужного індустріального міста на Полтавщині.

Після серії з чотирьох домашніх «вікторій» — над «Витязем» та АТЕКом (тур складається із двох спарених матчів) — колектив Підгурського приїхав у гості до «Генералів», у особі яких більшість експертів вбачали головних фаворитів національної першості. Нагадаємо, що саме «Дженералз» були тією єдиною командою, яка цілеспрямовано готувалася до старту чемпіонату. Утім, як виявилося, нинішні ігрові кондиції команди Анатолія Давидова далекі від чемпіонських. Перше в розіграші побачення «Дженералз» та «Кременчука» завершилося переконливою перемогою представників Полтавського регіону, які, нагадаємо, попередні два сезони відточували свою майстерність у другій лізі Відкритого чемпіонату Білорусі. Аби зрозуміти невипадковість успішного дебюту в національній першості саме «Кременчука», достатньо оцінити рівень хокейного буму на його малій батьківщині. А участь у відкритому чемпіонаті Кременчука, матчі якого проходять на льодовій арені «Айсберг», бере аж десять команд.

Звісно, достроково коронувати «Кременчук» не варто, адже, дивлячись на невтішні для себе результати, його суперники неодмінно зроблять спроби з підсилення свого кадрового потенціалу. Але, у будь-якому разі, команда Дмитра Підгурського вже зараз зробила вагому заявку на перемогу в «регулярці».

ТАБЛО

Чемпіонат України. Регулярний чемпіонат. «Дженералз» — «Кременчук» — 1:5 (Караульщук, 33 — Бобков, 8; Луговий, 17, 19, 42; Бойков, 32).

Турнірне становище: «Кременчук» — 15 (5 матчів), АТЕК — 6 (6), «Витязь» — 3 (4), «Дженералз» — 3 (3).