Приклад для корифеїв

26.02.2015

У час, коли перша команда «Шахтаря» наполегливо готується до повторного поєдинку 1/8 фіналу Суперліги проти «Баварії», «гірники», вік яких не перевищує 19 років, уже святкують свій вихід до чвертьфіналу Ліги чемпіонів. Справа в тому, що в цьому турнірі, на відміну від «дорослої» ЛЧ, кожен раунд «плей-оф» складається не з двох, а лише з одного протистояння, у якому, власне, підопічні Валерія Кривенцова й здолали грецький «Олімпіакос». Як переможці своєї групи, юні «шахтарі» у двобої з грецькими однолітками мали перевагу власного майданчика. І хоча матч відбувся далеко від їхньої домівки, все ж таки, думається, підтримка столичних уболівальників, які зібралися на стадіоні імені Баннікова, вплинула на підсумок протистояння, переможець якого визначився лише в серії післяматчевих пенальті.

У чвертьфіналі суперником «Шахтаря» U-19 буде португальська «Бенфіка». Переможець же цього протистояння стане учасником «Фіналу чотирьох», в якому й розіграють головний трофей змагань.

ТАБЛО

Юнацька Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. «Шахтар» (Україна) — «Олімпіакос» (Греція) — 1:1 (по пен. — 5:4; Вачіберадзе, 27 (пен.) — Варгос, 12), «Бенфіка» (Португалія) — «Ліверпуль» (Англія) — 2:1, «Манчестер Сіті» (Англія) — «Шальке» (Німеччина) — 1:1 (по пен. — 3:1), «Аякс» (Голландія) — «Рома» (Італія) — 0:0 (по пен. — 5:6), «Андерлехт» (Бельгія) — «Барселона» (Іспанія) — 1:0, «Реал» (Іспанія) — «Порту» (Португалія) — 1:1 (по пен. — 1:3).