Марсельські уроки

24.02.2015
Марсельські уроки

Сергій Стаховський продовжує своє сходження рейтинговими сходами. (з сайта sapronov-tennis.org.)

Після того як наприкінці минулого року Сергій Стаховський заявив про початок своєї співпраці з новим наставником — французом Фабрісом Санторо, в кар’єрі другої ракетки України почався відчутний підйом. Не сказати, що Стах вийшов на нову орбіту, адже перевершити свій рейтинговий рекорд 2010 року, коли він посідав 31-ше місце поміж найсильніших тенісистів-професіоналів світу, він наразі не зміг. Однак вистрибнути з того сірого болота, в якому Сергій перебував останні кілька років, йому точно вдалося. Після вчорашнього перерахунку очок у рейтингу ATP Стаховський піднявся на шість сходинок, опинившись на 53-й позиції.

Власне міг українець застрибнути й до «топ-50», якби минулими вихідними довів до логічного завершення турнір у Марселі. Після перемоги в чвертьфіналі змагань над другою ракеткою змагань — швейцарцем Станісласом Ваврінкою, перед Сергієм залишилися суперники класом нижче, ніж переможець Відкритого чемпіонату Австралії-2014. Однак продовжити переможну ходу в Марселі Стаховський не зміг. Не виключено, що для заключного марш-кидка 29-річному тенісистові просто не вистачило «пального». Перший сет півфінального протистояння з господарем кортів Жилем Симоном Стах виграв, однак у подальшому розвинути успіх не зміг — 6:3, 3:6, 2:6. «Сьогодні не слідував плану на гру, за що й поплатився. Наступного разу буду розумнішим», — після поразки майбутньому переможцеві турніру написав у своєму «Твіттері» другий тенісист України.

ТАБЛО

Турнір ATP у Марселі (призовий фонд — 632,8 тис. євро). Чвертьфінал. Стаховський (Україна) — Ваврінка (Швейцарія, 2) — 6:4, 3:6, 6:4. Півфінал. Сімон (Франція) — Стаховський — 3:6, 6:3, 6:2.

Турнір ATP в Делрей-Біч, Флорида (549 тис. дол.). Другий раунд. Долгополов (Україна, 3) — Смичек (США) — 6:2, 6:4. Чвертьфінал. Янг (США) — Долгополов — 2:6, 6:3, 6:4.

«Челленджер» у Вроцлаві (85 тис. дол.). Другий раунд. Марченко (Україна, 6) — Фучович (Угорщина) — 6:4, 7:6. Чвертьфінал. Беранкіс (Литва) — Марченко — 6:3, 7:6.

* * *

Турнір ITF у Кройцлінгені, Швейцарія (50 тис. дол.). Перший раунд. Опранді (Швейцарія, 3) — Л. Кіченок (Україна) — 6:4, 3:6, 6:2. Пари. Фінал. Л./Н. Кіченок (Україна, 1) — Форетц/Рам’ялізон (Франція) — 6:3, 6:3.

Турнір ITF у Москві (25 тис. дол.). Пари. Фінал. Васильєва/Морозова (Україна/Білорусь, 1) — Дзаламідзе/Кудерметова (Росія, 2) — 6:4, 6:4.