Кому потрібен такий цирк?!

24.02.2015
Кому потрібен такий цирк?!

«Отамани» не знайшли дієвих аргументів у виїзному протистоянні з «Командою Росії». (з сайта worldseriesboxing.com.)

За попередні два сезони своїх виступів у Всесвітній серії боксу «Українські отамани» здобули реноме міцної і амбітної команди. Звісно, нинішній склад нашої команди не такий потужний, яким він був у дебютний рік, коли наші хлопці на чолі з Ломаченком та Усиком стали віце-чемпіонами WSB, проте й сьогоднішні «отамани» — не ликом шиті.

Перед поєдинком шостого туру групового раунду WSB-ліги підопічні Миколи Мельника посідали у своїй «пульці» другу сходинку, тож навряд входили до числа аутсайдерів турніру. Але, поглянувши на підсумок їхнього двобою з командою Росії, в якому «отаманам» не вдалося взяти жодного очка, хтось подумає інакше. І справді, 0:5 — так, здається, українська команда ще не програвала, принаймні у прямому «контакті» з опонентом. Пригадується, що одного разу за неявку на поєдинок «отаманам» зарахували технічну поразку, але так, щоб програти всі п’ять поєдинків матчевого протистояння, — це щось нове для потужного й іменитого колективу. Словом, фантастика. Повірити, що російські боксери настільки сильно переважають «Українських отаманів» дуже важко, але завдяки специфічній роботі суддів (чи, можливо, з суддями) «Російській команді» вдома вдалося здобути «суху» перемогу над принциповим опонентом.

«Рахунок — 0:5 — це просто якесь беззаконня. Для чого тоді взагалі організовувати такі проекти, якщо в них панує суддівське свавілля і ніхто ні за що не відповідає», — бідкався тренер олімпійської збірної Дмитро Сосновський. На думку знаного наставника, двоє наших боксерів — Олег Зубенко та Ігор Шевадзуцький — виглядали непереконливо. Але, за свідченням Дмитра Дмитровича, інші бійці — зокрема, Олександр Хижняк та Азат Усеналієв (визнаний АІБА у січні кращим боксером світу) — виграли свої двобої. Та й Павло Іщенко, додає Сосновський, також напрацював на перемогу. Але, як кажуть у таких випадках експерти, для підтвердження свого домінування без «нокаутів» не обійтися. На жаль, такої зброї в арсеналі «отаманів» не знайшлося.

Що ж до суддівства, то, не виключено, що воно стало наслідком якоїсь «підкилимної» змови з метою приниження українських спортсменів чи, пак, бажання росіян у будь-який спосiб підтвердити свою спортивну «велич». Хоча генеральний менеджер «Українських отаманів» Дмитро Гайструк просить «не поширювати своє обурення з приводу суддівства на всіх росіян: «Наданий нам організаторами та Федерацією боксу Росії у Волгограді прийом був справді теплим».

А ІНШІ ЯК?

Свій наступний поєдинок — із захисту чемпіонського пояса WBO в напівлегкій вазі — Василь Ломаченко проведе в андеркарті мегабою — Флойд Мейвезер — Менні Пакьяо. Протистояння, якого чекає весь світ, відбудеться
2 травня в Лас-Вегасі. Щодо майбутнього суперника Ломаченка, то наразі його ім’я не відоме.

 

ТАБЛО

Всесвітня серія боксу. Група А. «Українські отамани» — «Команда Росії» — 0:5 (до 52 кг: Вєткін — Усеналієв — 2:1 (48:47, 48:47, 47:48); до 60 кг: Абдурашидов — Іщенко — 3:0 (50:44, 50:45, 50:45); до 69 кг: Бутаєв — Зубенко — 3:0 (50:45, 50:45, 50:45); до 81 кг: Сілягін — Хижняк — 2:1 (48:47, 46:49, 48:47); понад 91 кг: Бабанін — Шевадзуцький — 3:0 (50:45, 50:44, 49:46)).