Швидко стали дорослими

17.02.2015
Швидко стали дорослими

На старті чемпіонату країни столичні «Дженералз» та «АТЕК» обмінялися перемогами. (з сайта ФХУ.)

По шість шайб у кожному з чотирьох поєдинків першого туру, три з яких завершилися з однаковим рахунком 5:1, закинули команди-учасники національного чемпіонату, котрий наприкінці минулого тижня нарешті стартував в Україні. Згідно з регламентом ЧУ, кожен тур першості проходить за системою «спарених» турів.

Дебютант турніру й водночас його наймолодша команда — «Кременчук» — за пару днів відправила у ворота харківського «Витязя» десяток шайб. Дві легкі перемоги, здобуті в рідних стінах, дозволили хокеїстам з Кременчука одноосібно очолити першість, в якій, нагадаємо, бере участь лише чотири команди. Попри те, що молодій команді Дмитра Підгурського протистояли досвідчені хокеїсти, напруженої боротьби не вийшло. Учорашні юніори, які, зазначимо, в попередні роки здобували ігровий досвід у другій лізі Білорусі, виявилися на голову сильнішими від харків’ян, котрі, схоже, ще не вкотилися в сезон. До того ж відкривати чемпіонат «Витязю» довелося без своїх лідерів-ветеранів Романа Сальникова та Віталія Литвиненка, які не поїхали з командою до Кременчука.

Вочевидь по ходу сезону будуть притиратися один до одного й хокеїсти «АТЕКа», які в останній момент згуртувалися навколо спільної мети. Дводенне протистояння з «генералами» — красномовне тому підтвердження. Перший поєдинок першості «атеківці» програли, тоді як уже наступного дня, провівши роботу над помилками, підопічні Сергія Супруна взяли переконливий реванш. Запорукою розгромної перемоги над «Дженералз» стала відмінна гра в «рамці» 20-річного Сергія Люльчука.

ТАБЛО

Чемпіонат України. 1-й тур. «АТЕК» — «Дженералз» — 2:4, 5:1 (Кіча, 21, 48; Фроленко, 22, Курський, 31, Бега, 52 — Караульщук, 33 (більш.)). «Кременчук» — «Витязь» — 5:1 (Чернишенко, 7 (більш.); Лисак, 15 (менш.), 33 (більш.); Романенко, 23 (більш.) Луговий, 45 (більш.) — Савченко, 44 (більш.)), 5:1 (Кочмар, 8, Кузьмик, 20 (більш.) Лисак, 38 (менш.); Чернишенко, 48; Луговий, 57 — Лазаренко, 27 (більш.)).