ХРОНІКА

12.02.2015

Футбол

У разі, якщо в найближчі дні керівництво «Металіста» не ліквідує борги із зарплати, футболісти першої команди погрожують не вийти на поєдинок 15-го туру прем’єр-ліги проти «Динамо», який має відбутися 1 березня. Як відомо, через серйозні фінансові проблеми взимку харківський клуб залишила низка ключових виконавців — Вільягра, Торрес, Шав’єр, Жажа, Торсільєрі, Богданов.

Окрім цього, колектив Ігоря Рахаєва може залишитися без домашньої арени, оплачувати оренду якої у клубу також немає можливості. Не виключено, що домашні матчі в другій частині чемпіонату країни харків’яни гратимуть в Сумах, на стадіоні «Ювілейний».

* * *

Відбулося жеребкування фінальної частини молодіжного чемпіонату світу-2015, де гратимуть юнаки віком до 20 років. Учасниками цього «мундіалю», який у червні пройде у Новій Зеландії, буде й збірна України, суперниками котрої по групі стали господарі турніру, команди США та М’янми.

* * *

Чемпіонат Англії. Матчі 25-го туру. «Сандерленд» — «КПР» — 0:2, «Арсенал» — «Лестер» — 2:1, «Халл Сіті» — «Астон Вілла» — 2:0, «Ліверпуль» — «Тоттенхем» — 3:2.

* * *

Контрольні матчі. «Динамо» — «Вікторія» (Пл, Чехія) — 1:1 (Велозу), «Зоря» — «Астана» (Казахстан) — 3:1 (Ліпартія, Будківський — 2).

Теніс

Турнір WTA в Паттайї (Таїланд, призовий фонд — 250 тис. доларів). Перший раунд. Бейгельзімер (Україна) — Дате-Крумм (Японія) — 5:7, 7:6, 6:2.

Донецька тенісистка замінила на турнірі свою співвітчизницю Еліну Світоліну. Перша ракетка країни не змогла прибути на турнір через технічні проблеми з літаком, що мав доставити її з Угорщини, де проходили матчі Кубка федерації, до Таїланду.

Хокей

За пару днів до старту чемпіонату України один із його учасників — ХК «Київ» — вирішив змінити назву. Новостворений колектив, формуванням якого займається віце-президент ФХУ Сергій Левцов, на старт ЧУ вийде під «маркою» ХК АТЕК. n