У майбутнє — без ризику

12.02.2015
У майбутнє — без ризику

Непереможний Брайант Дженнінгс (праворуч) ризикнув замахнутися на чемпіонські пояси Володимира Кличка. (з «Фейсбука» братів Кличків.)

Попри те, що для Володимира Кличка США стали другим домом (у Маямі він має власні апартаменти), на американський ринг український важковаговик не виходив дуже давно — відтоді, як у лютому 2008 року в Нью-Йорку, перемігши Султана Ібрагімова, здобув чемпіонський пояс WBO. І ось після семирічної перерви він знову готується до появи на американській публіці. На поєдинок Кличка-молодшого проти Брайанта Дженнінгса, що 25 квітня відбудеться в нью-йоркському «Медісон Сквер Гарден», вже реалізували близько десяти тисяч квитків, половину з яких розібрали за перші кілька годин продажів.

«Важко сказати, чому Брайант обрав бій зі мною замість поєдинку проти Деонтея Уайлдера (новоспеченого володаря пояса за версією WBC), але як чемпіон хочу сказати, що я — найнебезпечніший суперник у світі», — під час проведення спільної з Дженнінгсом прес-конференції заявив Кличко-молодший. Утім майбутній опонент Володимира — боєць непростий. За час своєї професіональної кар’єри 30-річний американець провів 19 боїв, жодного з яких не програв. «Я — проблема», — футболку з таким написом одягнув на зустріч із журналістами Дженнінгс. За його словами, він ні секунди не вагався, коли з’явилася можливість зустрітися з Кличком. «Я завжди йду найскладнішим шляхом, адже якщо хочеш бути кращим, то повинен битися з кращими», — наголосив претендент, додавши, що під час дуелі поглядів «страху в очах українця не побачив». Звісно, однією лише безпрограшною статистикою важко злякати володаря чемпіонської колекції поясів — WBA, IBF, WBO, IBO, журнал «Ринг». Хоча, без сумніву, вміння Дженнінгса виходити «сухим із води» має насторожити Кличка. «Я точно знаю, що поєдинок завершиться нокаутом: одному з нас доведеться програти. Але, думаю, що це буду не я», — запевнив американський боксер. Хоча, як свідчать експерти, шансів у Брайанта на загальний успіх не надто багато, адже в його кар’єрі не було жодного поєдинку з топовими боксерами, та й, за свідченнями його співвітчизника Уайлдера, у Дженнінгса відсутній добре поставлений удар. «Він не розуміє, з ким зв’язався», — резюмував Деонтей.

Не дивно, що Володимир Кличко вже будує «далекограючі» плани. Вочевидь він не надто хвилюється за підсумок свого двобою з непереможним Дженнінгсом. Щоправда, розмірковуючи над майбутніми суперниками свого клієнта, менеджер Кличка Бернд Бенте все ж, аби не наврочити, шукає дерев’яні предмети. «Якщо в квітні все пройде добре, стукаю по дереву, то потім ми могли б провести бій з (обов’язковим претендентом) Тайсоном Фьюрі, після чого вийти на зустріч із (чемпіоном) Деонтеєм Уайлдером», — розповів Бенте.

Не секрет, що ідея об’єднавчого бою вже давно «окупувала» мозок Кличка та його команди. Однак наразі швидко її втілити не вдається. «Мій поєдинок з Володимиром Кличком буде обов’язково, але для початку мені потрібно залікувати руку. Потім я маю провести добровільний захист. А потім... Можу сказати, що поєдинок «Кличко — Уайлдер» — із серії тих, що обов’язково повинен відбутися», — новоспечений чемпіон за версією WBC Уайлдер не поспішає форсувати події. Зрештою, як прогнозує Бенте, об’єднавчий бій, у кращому випадку, може відбутися наприкінці поточного — на початку наступного року.