Актриса і мільярдер

04.02.2015
Актриса і мільярдер

Анджеліна Джолі.

Відомі люди зазвичай мають як прихильників, так і недоброзичливців. Але є такі публічні персони, яких, навіть не маючи до них теплих почуттів, поважають усі. Опитавши 25 тисяч респондентів із 23 країн світу, міжнародна дослідницька компанія YouGov уклала рейтинг найбільш шанованих людей планети. І з’ясувала, що беззаперечним лідером за рівнем поваги є актриса, режисер і посол доброї волі ООН Анджеліна Джолі, яка здобула переконливу більшість голосів. Цікаво, що торік дружина Бреда Пітта в аналогічному дослідженні посіла аж 19-те місце.

«Чоловічу» частину рейтингу очолив засновник компанії «Майкрософт» та благодійного фонду свого імені Білл Гейтс, але за загальною кількістю голосів він помітно відстав від Енджі. Також у топ-10 серед чоловіків потрапили президент США Барак Обама, генсек ЦК Компартії Китаю Сі Цзиньпін, зірка комедійних бойовиків Джекі Чан, прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді, Папа Римський Франциск, Далай-лама, засновник корпорації «Алібаба» Джек Ма, паралізований фізик Стівен Хокінг та футболіст Девід Бекхем. І тільки трохи недотягнув до першої десятки президент Росії Володимир Путін, який у своїй країні виявився беззаперечним лідером опитування, а в світовому списку посів 11-те місце.

Жіночий рейтинг також досить розмаїтий. Окрім Джолі, до першої десятки найшанованіших жінок увійшли минулорічна лауреатка Нобелівської премії миру, юна пакистанська правозахисниця Малала Юсуфзай, екс-держсекретар США Хілларі Клінтон, королева Британії Єлизавета І, перша леді США Мішель Обама, співачка Селін Діон, кінозірка Джулія Робертс, телеведуча Опра Уїнфрі та канцлер Німеччини Ангела Меркель.