хроніка

04.02.2015

Футбол

На початку тижня київське «Динамо» офіційно заявило про підписання чотирирічного контракту з 27-річним лівим захисником збірної Португалії Віторіну Антунешем. До переїзду в Київ футболіст два роки грав за іспанську «Малагу».

* * *

Екс-захисник «Шахтаря» Дмитро Чигринський може продовжити кар’єру в «Дніпрі». Деякі ЗМІ повідомили, що клуб уже вніс прізвище футболіста до заявки команди на весняну частину чемпіонату країни та Ліги Європи.

* * *

Контрольні матчі. «Зоря» — «Бунедкор» (Узбекистан) — 1:1, «Шахтар» — «Динамо» (Зг, Хорватія) — 1:1 (Адріано), «Металіст» — «Пршибрам» (Чехія) — 0:0, «Дніпро» — «Астра» (Румунія) — 1:1 (Селезньов), «Іллічівець» — «Височина» (Чехія) — 2:2, «Металург» (Д) — «Хасково» (Болгарія) — 3:1.

Баскетбол

НБА. Регулярний чемпіонат. «Фінікс» — «Мемфіс» — 101:102 (Лень («Ф») — 0 очок + 7 підбирань).

Олімпізм

Національний олімпійський комітет назвав біатлоніста Сергія Семенова найкращим спортсменом січня в Україні. Такого визнання він удостоївся завдяки виграшу срібної нагороди на чемпіонаті Європи в Отепяя. Водночас батька Сергія — Олександра Семенова — визнано найкращим тренером минулого місяця.

* * *

На ХІІ зимовому Європейському олімпійському фестивалі серед юнаків, який наприкінці січня проходив у Австрії та Ліхтенштейні, українські спортсмени здобули одну нагороду. Столичний фігурист Іван Павлов, наставницею якого є Марина Амірханова, виграв змагання в чоловічому катанні. Зазначимо, що на цьому форумі Україну представляв 21 юний олімпієць у семи видах спорту.