Хто «уколе» фаворита?

04.02.2015
Хто «уколе» фаворита?

«Будівельник» двічі познущався над «студентами» із Запоріжжя. (з сайта ФБУ.)

Южненський «Хімік» — єдина команда в українському баскетболі, яка в нинішньому сезоні не програла ще жодного поєдинку. Вочевидь феноменальний успіх команди Карліса Мужнієкса обумовлений кадровою слабкістю конкурентів, які, думається, все одно не полишають нагоди «насолити» южненцям. Без сумніву, найбільше шансів «уколоти» непереможного лідера сезону має «Будівельник», який у поточному змагальному році захищає титул національного чемпіона.

Саме ці дві команди мають найбільше шансів зустрітися у фінальній серії суперліги, де у столичної команди будуть всі шанси «розмочити» рахунок, утім «плей-оф» ЧУ — справа неблизька. А от «фінал чотирьох» Кубка України, куди потрапили головні фаворити сезону, — не за горами.

Жеребкування вирішальної стадії турніру, куди, окрім «Будівельника» та «Хіміка», пробилися «Київ» та «Дніпро», пройде 7 лютого. Самі ж матчі заплановані на 6-7 березня. Місцем «фіналу чотирьох» обрали Київ. І це додатковий козир у руках «будівельників». Наставник «Хіміка» не надто зрадів такому вибору організаторів, заявивши, що найкращим місцем для «фіналу чотирьох», на його думку, є южненський палац спорту, але категорично заперечувати проти головної критої арени країни не став. Важко сказати, наскільки сліпим виявиться півфінальний жереб Кубка країни, однак, у будь-якому разі, через місяць дороги «Хіміка» та «Будки» у Києві перетнуться.

Як і «Хімік», що тиждень тому, познущавшись над «Миколаєвом», першим оформив вихід до «фіналу чотирьох» КУ, чинні чемпіони України також не мали проблем зі своїм опонентом по чвертьфіналу. У першому матчі підопічні Віталія Чернія переграли «Ферро-ЗНТУ» з різницею в 43 очки. Матч-відповідь, що в понеділок відбувся в київському ПС, також завершився розгромом запоріжців — 90:55.

Натомість БК «Київ», можна сказати, до півфіналу виїхав на класі. У протистоянні з суперником, який представляв нижчий дивізіон (київський «Авангард» грає у вищій лізі), столичні «вовки» не були повноцінними господарями становища. Однак, як відзначив наставник «Авангарду» Андрій Підковиров, «не можна було так м’яко грати з авторитетним суперником». «Ми не проявили бійцівських якостей, не показали свій характер», — знаний наставник розкритикував свою команду, яка не змогла відіграти в опонентів п’ятиочкову фору, що була у «вовків» перед грою-відповіддю.

ТАБЛО

Кубок України. Чвертьфінали. Матчі-відповіді. «Київ» — «Авангард» — 92:85 (перша гра — 81:76), «Будівельник» — «Ферро-ЗНТУ» — 90:55 (перша гра — 111:68).