Пріоритет один — медальний

03.02.2015
Пріоритет один — медальний

Золотий фініш Віталія Кільчицького в мас-старті на Універсіаді-2015. (з сайта tatry2015.sk.)

Минулорічна «біла» Олімпіада, де наші успіхи обмежилися двома нагородами біатлонної збірної, вкотре засвідчила, що саме біатлон залишився в Україні єдиним пріоритетним зимовим видом спорту. Іще одним підтвердженням цього факту стала Універсіада. Складуванням медалей до «синьо-жовтої» скарбнички тут також займалися лише наші «стріляючі лижники». І нехай попереду на спортсменів чекає друга частина змагань, яка відбудеться в Іспанії, шансів, що наші співвітчизники зможуть виграти універсіадські медалі в хокеї, керлінгу, шорт-треку, фігурному катанні, сноубордингу та гірськолижному спорті, доволі мало.

Натомість у Словаччині, що допомогла іспанцям провести цьогорічну Універсіаду, українські біатлоністи аж п’ять разів сходили на п’єдестал пошани. Фінальним акордом тріумфу вітчизняного біатлону в Осрблі став подвійний успіх наших хлопців у мас-старті. Його переможцем виявився Віталій Кільчицький, слідом за яким гонку завершив Дмитро Русинов, ставши таким чином триразовим призером Універсіади. Нагадаємо, що саме Дмитро відкрив лік нагородам наших спортсменів у Осрблі, вигравши в перший день змагань спринт. Підкорення п’єдесталу Універсіади він продовжив у змішаній естафеті, де наша четвірка (Юлія Бригинець, Яна Бондар, Руслан Ткаленко, Русинов) показала третій час. Мультимедалісткою студентської Олімпіади також стала й Бондар, яка до своєї колективної нагороди долучила ще й «бронзу» гонки з масовим стартом.

Відтак у Осрблі наші студенти зібрали п’ять нагород — 2 золоті, 1 срібну та 2 бронзові — й завершили першу частину Універсіади, під час якої змагалися біатлоністи, лижники, стрибуни з трампліна та двоєборці, на четвертому місці. Лідерами заліку з величезним відривом стали росіяни, у яких загалом 37 медалей. Тоді як в активі другої та третьої збірної — Казахстану та Польщі — лише по сім нагород.

БІАТЛОН

Марку тримай!

Реноме однієї з найпотужніших біатлонних збірних планети підтвердили українські «стріляючі лижники» й на чемпіонаті Європи, який підходить до завершення в естонському Отепяя. Перед естафетними гонками наші біатлоністи здобули пару срібних індивідуальних нагород. Лідер нашої чоловічої команди Сергій Семенов став другим у індивідуальній гонці, а одна з надій української жіночої збірної Ірина Варвинець здобула титул віце-чемпіонки Європи в гонці переслідування.