Чудова, різнокольорова!

30.01.2015
Чудова, різнокольорова!

Шантель Браун-Янг.

Якби Шантель Браун-Янг спробувала потрапити в модельний бізнес іще років 20 тому, то, швидше за все, не мала б шансів. Але жорстокий світ стандартів жіночої краси все-таки потроху змінюється. Тепер увійти в нього мають можливість навіть жінки, дуже далекі від сформованого глянцевими журналами уявлення про «ідеал». Шантель, щоправда, майже в усьому їм якраз відповідає — висока струнка дівчина з грацією пантери й гарними рисами обличчя. Єдина особливість, яка раніше могла б перекреслити мрії 19-річної канадки стати моделлю, — незвична пігментація шкіри.

Річ у тім, що Браун-Янг, справжнє ім’я якої Вінні Харлоу, хворіє на вітиліго. У людей із цим захворюванням порушений процес виділення меланіну — пігменту, що відповідає за колір шкіри. Тож обличчя й тіло Шантель вкрите великими білими плямами.

У дитинстві дівчинці було дуже важко — хоч вона була дуже гарненькою, однокласники дражнили її «коровою», «зеброю» та іншими образливими прізвиськами. Не втратити віру в себе майбутній моделі допомогли підтримка матері й сестри та думка про те, що в неї така сама хвороба, як і в поп-короля Майкла Джексона. Хоча інколи було так важко, що Шантель навіть замислювалася про самогубство...

Про все це дівчина розповіла в останньому сезоні шоу «Топ-модель по-американськи». «Люди, які думають, що не можуть чогось досягти через свої вади, насправді можуть добитися всього. І я тут, щоб це довести», — заявила Шантель на кастингу, який упевнено пройшла.

Тепер вона — справжня знаменитість. Її оригінальна зовнішність надихнула фотографів на чорно-білі знімки, її запрошують на покази одягу в США та Канаді, а від рекламних фотосесій узагалі вгору ніколи поглянути. А днями стало відомо, що Шантель стане «обличчям» нової колекції іспанського бренду Desigual. «У когось темна шкіра, в когось — біла. А в мене — різнокольорова. Це ж навіть цікаво!» — підсумовує модель.