Воїни світла просяться в Україну

29.01.2015

ІЕкс-«Ляпіс Трубецькой» Сергій Міхалок та його продюсер Антон Азізбекян попросили право на постійне проживання в Україні. При цьому від білоруського громадянства музиканти не відмовляються. Міхалок пояснив, що підтримка гуртом «Ляпіс Трубецькой» революційних подій в Україні негативно і вороже сприймається владою Білорусі та Росії. Утиски посилилися після того, як пітерська публіка самостійно на їхньому концерті заспівала «Воїни світла», пісню, яка стала неофіційним гімном Майдану. Тепер їхні виступи скасовуються, а це перешкоджає творчому процесу.

За словами продюсера, КДБ приходив до них навіть у спортзал, де чоловіки тренуються. Погрози арешту та розправи надходили не тільки на їхню адресу, а й їхнiх шанувальників. Щоб нікого не підставляти, революціонери з гітарами вирішили припинити гастрольну діяльність у Білорусі та Росії.

Минулого року «Ляпіс Трубецькой» відіграв у Києві грандіозний прощальний концерт і оголосив про припинення діяльності найспортивнішого колективу. Та не пройшло і місяця, як він повернувся на сцену з новим білоруським панк-рок-гуртом Brutto. Вже 10 лютого Міхалок вирушає у перший всеукраїнський концертний тур. Розпочне його з Рівного, далі Луцьк, Львів, Тернопіль, Вінниця, Хмельницький, Чернівці, Одеса, Миколаїв, Маріуполь і останнім буде Житомир.

До кінця року невгамовний Міхалок задумав із Brutto ще один тур від Львова до Луганська, а також розмірковує над записом нового альбому та кліпів в Україні.