ХРОНІКА

22.01.2015

Футбол

Із наближенням дати дострокових виборів президента ФФУ поступово виринають на поверхню імена претендентів на цю посаду. Про своє бажання поборотися за крісло очільника українського футболу вже заявили голова Львівської обласної федерації Ярослав Грисьо, екс-футболіст київського «Динамо» Владислав Ващук та колишній керівник національної агенції з підготовки до футбольного Євро-2012, а нині радник голови СБУ Маркіян Лубківський. Також нагадаємо, що й чинний голова ФФУ Анатолій Коньков заявляв про свої наміри взяти участь у перевиборах.

Також колективні члени ФФУ своїм практично одноголосним рішенням висунули Григорія Суркіса як кандидата на місце члена виконкому УЄФА.

* * *

Кубок англійської ліги. Півфінал. «Ліверпуль» — «Челсі» — 1:1 (Стерлінг, 59 — Азар, 18 (пен.)).

* * *

Кубок Африки. 1-й тур. Група D. Кот-д’Івуар — Гвінея — 1:1, Малі — Камерун — 1:1.

Баскетбол

Суперліга. Регулярний чемпіонат України. «Миколаїв» — «Дніпро-Азот» — 79:64.

Теніс

Відкритий чемпіонат Австралії. Пари. Чоловіки. Перше коло. Куевас/ Марреро (Уругвай/Іспанія) — Д. Маррей/Стаховський (Великобританія/Україна) — 6:4, 7:6 (8:6).

Легка атлетика

Одразу п’ятеро титулованих російських легкоатлетів, які спеціалізуються на спортивній ходьбі, отримали дискваліфікації за вживання допінгу. Прикметно, що троє з них мають у своєму активі олімпійське «золото». Ольга Каніськіна та Валерій Борчин здобули перемогу в Пекіні-2008, а інший порушник «чесної гри» Сергій Кірдяпкін підкорив у 2012 році Лондон. Утім сумніватися, що Міжнародний олімпійський комітет відбере у них нагороди, не доводиться.