«Отаманський» збір

15.01.2015

Нинішній сезон у WSB-лізі має особливу привабливість, адже за підсумками його групового турніру Всесвітня асоціація аматорського боксу роздасть аж 17 індивідуальних ліцензій на Олімпіаду, що відбудеться наступного року в Ріо-де-Жанейро. Відтак не дивно, що в заявці української команди «Отамани» на поточний сезон можна побачити практично всіх найсильніших боксерів-аматорів країни. Тут є й представник «старої» гвардії, один із членів зіркової команди на Олімпіаді-2012 — Денис Берінчик; призери міжнародних змагань, ветерани національної збірної Микола Буценко та Павло Іщенко; перевірені часом Денис Пояцика, Єгор Плєвако, Олександр Гандзуля, а також ціла низка молодих перспективних українців, серед яких знайшлося місце й кільком легіонерам з Узбекистану, Киргизії та Білорусі.

Свій перший поєдинок у п’ятому сезоні WSB підопічні Михайла Мельника проведуть завтра в Києві проти «Мексиканських воїнів». «Готуючись до даної зустрічі, та й загалом до сезону, ми провели напружені три місяці тренувальних зборів. Мені здається, що наразі хлопці перебувають у хорошій фізичній формі та мають піднесений моральний дух. Тож до першої в сезоні матчевої зустрічі ми підійдемо у всеозброєнні і докладемо всіх зусиль, аби порадувати наших уболівальників та всю Україну загалом», — відзначив тренер.

За словами пана Мельника, завтрашній суперник його підопічних — один із головних конкурентів за місце у «плей-оф», куди з кожної з двох груп вийдуть по три колективи. Команда-переможець з кожного октету отримає пряму перепустку до півфіналу. Власники других-третіх позицій позмагаються між собою за два інші місця в «топ-4».

У порівнянні з минулим сезоном загальна кількість учасників WSB-ліги збільшилася на чотири позиції й наразі складає 16 команд. Українським «отаманам» випало змагатися з «Китайськими драконами», «Марокканськими левами», «Алжирськими яструбами», «Британськими левами», «Командою Росії», «Мексиканськими воїнами» та «Кубинськими приборкувачами», які, до слова, є чинними переможцями ліги. Трохи дивним виглядає перебування в одній групі українських та російських боксерів, утім АІБА, схоже, вирішила «не напружуватися» й не розводити по різних «кутках» представників двох країн, між якими нині йде війна.

До іншого октету потрапили наступні команди: «Аргентинські кондори», «Вовки з Астани», «Вогні Баку», «Італійський грім», «Пуерторіканський ураган», «Венесуельські вожді», «Польські гусари» та «Американські нокаутери».

Уже традиційно, групові змагання проходитимуть у два кола — з матчами вдома та в гостях. Кожного разу на ринзі боксуватимуть представники п’ятьох вагових категорій, проте щоразу різних. Поєдинки ж «плей-оф» складатимуться з дводенного протистояння, які проходитимуть на майданчику більш рейтингової команди. Змагальний календар розрахований на шість місяців — головний поєдинок заплановано на червень 2015 року, на майданчику найуспішнішої команди групового етапу.