НОВИНИ ПЛЮС

13.01.2015

Не час і не місце для бізнесу

Австрійська група «Райфайзен» може скоротити свій бізнес в Росії — через високі ризики і занадто низькі прибутки. Банк переглядає всі ринки і всі бізнес-сегменти, рішення буде прийнято в першій половині 2015 року, заявив голова правління компанії Карл Севальда. «Там, де ми не зможемо отримати задовільний фінансовий результат і де не буде поліпшень, ми скоротимо наш бізнес або зовсім підемо з ринку», — сказав банкір. Раніше фінансова група оцінювала можливі втрати через кризу в Україні і в Росії в 2014 році більш ніж у 500 млн. євро.

Два тижні на ревізію

Учора роботу в Україні розпочала група експертів Міжнародного валютного фонду. Всього місія працюватиме у Києві до 29 січня. За даними НБУ, за результатами спільної роботи планується підписання оновленого листа про наміри та меморандуму про економічну і фінансову політику, в яких будуть визначені заходи, які необхідно прийняти українській стороні для отримання чергового траншу фінансової допомоги та продовження реалізації програми.

Україна запропонувала МВФ розглянути можливість перегляду програми в бік збільшення фінансування або зміни графіка отримання кредитних траншів iз тим, щоб перший транш у 2015 році становив до 5 млрд. доларів замість раніше очікуваних 2,7 млрд. доларів.

Сховища порожнiють

Запаси газу в українських підземних сховищах газу з 3 по 10 січня скоротилися на 5,2%, або на 581 млн. кубометрів, — до 10,629 млрд. кубометрів. Про це свідчать дані оператора газотранспортної системи України компанії «Укртрансгаз». З початку опалювального сезону Україна спожила понад 6 млрд. кубометрів газу з підземних сховищ.