ХРОНІКА

26.12.2014

Футбол

За повідомленням «Спорт-Експрес в Україні», алчевська «Сталь», яка на зимову перерву пішла в статусі передостанньої команди першої ліги, через фінансові проблеми та неспокійну ситуацію на Донбасі може взагалі знятися з чемпіонату, адже залишилася без підтримки свого головного спонсора, Алчевського металургійного комбінату. Щоправда, мова про повне припинення існування клубу не йдеться. Скоріше за все, його чекає «консервація» до «кращих часів».

* * *

Один із етапів підготовки до весняної частини сезону донецький «Шахтар» може провести в Бразилії, де, за словами генерального директора клубу Сергія Палкіна, планує зіграти контрольні поєдинки з п’ятьма представниками елітного дивізіону.

* * *

Як повідомляє авторитетне італійське видання «Газзетта Делло Спорт», хорватський захисник «Дніпра» Іван Стрінич практично узгодив деталі свого контракту з одним із лідерів Серії А — «Наполі». У новому клубі він проведе наступні чотири роки; а заробітна плата становитиме 1,6 мільйона євро на рік. Зазначимо, що угода хорвата з дніпропетровським клубом діє до 1 січня, і, як він заявляв не один раз, залишатися в Україні намірів у нього немає.

Теніс

Одразу дев’ятеро українських тенісистів візьмуть участь у кваліфікації першого в новому сезоні турніру з серії «Великого шолому» — «Аустреліен оупен». Четверо ж наших співвітчизників — Олександр Долгополов, Сергій Стаховський, Еліна Світоліна та Леся Цуренко — свої виступи на Відкритій першості Австрілії-2015 розпочнуть з основної сітки.