Уже неважко бути геєм

23.12.2014
Уже неважко бути геєм

Елтон Джон і Девід Ферніш.

Знаменитий британський композитор і співак Елтон Джон відтепер — одружений чоловік. Як повідомляє Бі-Бі-Сі, 67-річний кавалер ордена Британської імперії офіційно побрався зі своїм давнім бойфрендом, 52-річним кінематографістом Девідом Фернішем. Разом вони вже більше 20 років, виховують двох маленьких синів (народжених сурогатними матерями). За прикладом багатьох гомосексуальних пар, Елтон із Девідом уже давно могли одружитися в якійсь іншій державі, де узаконено гомосексуальні шлюби. Але музикант заявив, що чекатиме, доки до «толерантних» країн долучиться і його рідна Велика Британія.

І дочекався. Закон, який дозволяє гомосексуальним парам укладати повноцінні шлюби, в Англії та Уельсі набрав чинності в березні цього року. Хоча в Об’єднаному Королівстві вже давно є можливість укладати так зване «громадянське партнерство» — спеціальний тип законного союзу для одностатевих пар. Власне, таке партнерство сер Елтон із коханим уклали ще 9 років тому. Тоді композитор назвав таку можливість «неймовірним проривом для людей, які боролися за це впродовж довгих десятиріч, коли ще так важко було бути геєм і тим паче в цьому зізнаватися...»

Елтон Джон знає, про що каже. Сам він відкрито заявив про власну бісексуальність в інтерв’ю журналу «Роллінг стоун» 1976 року. А у 1984-му одружився — з жінкою, режисером звукозапису Ренатою Блуель. Але після чотирьох років шлюбу вони розлучилися, й відтоді сер Джон мав стосунки лише з чоловіками.