Наталя і юніори

23.12.2014
Наталя і юніори

Наталія Попова — знову чемпіонка України. (з сайту UFSF.org.)

Наталія Попова була єдиною з усіх учасників першості України з фігурного катання, хто приїхав до Києва відстоювати здобуте торік «золото». І їй це вдалося. У 21 рік Наталка стала вже п’ятиразовою чемпіонкою країни — за цим показником вона поступається лише Олені Ляшенко, в якої сім національних титулів.

Нагадаємо, уродженка Сімферополя зараз постійно живе й тренується у США. Її наставник Віктор Петренко не зміг приїхати разом зі своєю підопічною (як пояснила Попова, «квитки на літак з Америки брали в останній момент, і вони виявилися занадто дорогими»). Однак Наталя налаштувалася на боротьбу й сама.

Інтрига в турнірі одиночниць справді була. Конкуренцію нашій «примі» складала недавня юніорка з Дніпропетровська Ганна Хниченкова, яка нещодавно випередила Попову на турнірі Golden Spin у Загребі. Щоправда, в столиці Хорватії Наталя виступала з травмою — розтягненням паху, а в Києві травма вже не давалася взнаки.

Як повідомляє сайт UFSF.org, сума балів за дві програми в Наталії Попової вийшла дуже високою — 166,74 бала. Такі б оцінки — та на наступному чемпіонаті Європи! «Срібло» — у Хниченкової (152,57), яка в довільній програмі припустилася багатьох помилок, а «бронза» дісталися Аліні Білецькій (125,10), котра зробила крок на п’єдестал аж із сьомого місця після короткої програми.

Запеклішою була боротьба серед чоловіків, де чемпіона й срібного призера розділили лише 0,32 бала. Переможцем виявився учень В’ячеслава Загороднюка Ярослав Паніот (207,90), хоча під час довільної програми й забув виконати каскад. Другий — Іван Павлов, третій — Михайло Медуниця (161,99). Відомо, що на ЧЄ в Стокгольмі виступить точно Паніот, а от чи поїде він на першість світу в Шанхай — залежатиме від результатів «на Європі».

Емоційним було суперництво трьох дуетів у танцях на льоду, але Олександра Назарова й Максим Нікітін виявилися на голову вищими (155,89). Крім ЧЄ і ЧС, у них у цьому сезоні попереду ще юніорська світова першість. Лоліта Єрмак та Олексій Шумський здобули «срібло» (132,52), а «бронза» — ще в однієї київської пари, Валерія Гайструк — Олексій Олійник (125,53).

Лише як глядачка була присутня на чемпіонаті України фігуристка-парниця Юлія Лаврентьєва — триразова переможниця подібних змагань, яка в лютому ц.р. виступала на Олімпіаді в Сочі. Її партнер Юрій Рудик завершив виступи через проблеми зі здоров’ям і тепер працює тренером у Білорусі, а пару Юлі надалі складатиме Дмитро Ігнатенко, котрий донедавна був одиночником. Наразі ж дніпропетровські фігуристи Рената Оганесян та Марк Бардей були єдиними учасниками ЧУ в парному катанні й «змагалися» самі з собою (141,12).